Izsludina likumu par pilnvarojumu valdībai parakstīt robežlīgumu ar Krieviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmdien izsludināja Saeimā pieņemto likumu, ar kuru valdība tiek pilnvarota parakstīt Latvijas–Krievijas līgumprojektu par abu valstu robežu, liecina paziņojums laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».

8. februārī Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likumprojektu, kas paredz pilnvarot valdību parakstīt Latvijas un Krievijas robežlīgumu. 69 deputāti balsoja par pilnvarojumu valdībai parakstīt robežlīgumu ar Krieviju, bet 26 tautas kalpi neatbalstīja šo pilnvarojumu. Pret balsoja «Jaunā laika» un «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK deputāti, kā arī Visvaldis Lācis un Leopolds Ozoliņš no Zaļo un zemnieku savienības. Par balsoja «Saskaņas centrs», LPP/LC, ZZS, TP un PCTVL.

Likumprojekts paredz, pamatojoties uz Latvijas Republikas Augstākās padomes 1991. gada 21. augustā pieņemto Latvijas Republikas konstitucionālo likumu «Par Latvijas Republikas valstisko statusu», kā arī ievērojot starptautiski atzīto Latvijas Republikas valstisko nepārtrauktību, pilnvarot valdību parakstīt 1997. gada 7. augustā parafēto Latvijas un Krievijas līguma projektu par abu valstu robežu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu