Zemfira sniegs ekskluzīvu koncertu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

30. martā notiks jau ilgāku laiku gaidīts pasākums mūzikas gardēžiem — Krievijas mūzikas spilgtākā personība Zemfira sniegs koncertu «Arēnā «Rīga»».

Zemfira patlaban ir radošā un grūtā procesā, strādājot pie jauna studijas albuma, atrodoties pastāvīgā kustībā starp ierakstu studiju Londonā un Maskavu. Jaunā Zemfiras albuma iznākšana gaidāma jau šogad. Neņemot vērā aizņemtību, Zemfira tomēr piekritusi sniegt vienu ekskluzīvu koncertu Baltijas valstīs — Rīgā.

Koncerts Rīgā būs īpašs, sola tā organizatori — «Propeller Productions». Tas nebūs, kā parasti, saistīts ar kāda studijas darba izdošanas koncertturneju. Zemfira izpildīs visu laiku populārākās un publikas iemīļotākās dziesmas — tas savā ziņā būs kā atskats uz dziedātājas radošo biogrāfiju pirms jaunā albuma izdošanas.

Katrs Zemfiras koncerts ir īpašs un sola pārsteigumus. Varbūt Latvijas publikai būs iespēja dzirdēt arī kādas dziesmas pirmatskaņojumu no jaunā albuma materiāla.

Koncertā Zemfira vēlas iespējami tuvāku kontaktu ar publiku, tāpēc arēnas zāle būs iekārtota miniatūrā amfiteātra formā, kas nodrošinās intīmu atmosfēru, teicamu skaņas kvalitāti un ideālu skatuves redzamību no jebkuras vietas zālē.

Pārdošanā būs gan biļetes stāvvietās, gan sēdvietās. Vietu skaits ir ierobežots, un pārdošanā tiks piedāvātas tikai 2500 biļetes.

Zemfiras radošā biogrāfija sākās ar albumu «Zemfira» (1998), tālāk sekoja «Prosti menja moja ljubov» (2000), «14 nedelj tishini» (2002), bet pēdējais Zemfiras studijas darbs bija «Vendetta» (2005). Tomēr pēdējais Zemfiras mūzikas izdevums ir koncertalbums ar nosaukumu «Zemfira Live» (2006), kurā dzirdamajā koncerta ierakstā skan visu laiku iemīļotākās Zemfiras kompozīcijas. Nupat veikalu plauktos nokļuvis arī jaunais DVD ar Zemfiras videoklipiem un fragmentiem no koncertiem.

Zemfira ir spilgts piemērs tam, ka liels un patiess mūziķis var sasniegt popularitātes un topu virsotnes, nepakļaujoties konjunktūrai, bet atklāti un godīgi daloties ar cilvēkiem savās sāpēs, pārdzīvojumos, no skatuves izdziedot un izsāpot dzīves patiesību.

Dziedātāja ar savu liriku un mūziku kļuvusi par Krievijas mūzikas kvalitātes simbolu un pastāvīgi atrodas mediju fokusā. Lai gan Krievijas prese Zemfirai piešķīrusi «meitenes-skandāla» titulu, Zemfira ir noslēgta personība un kontaktos ar žurnālistiem ir ļoti atturīga. Dziedātāja publiski nerunā par savu privāto dzīvi, bet Krievijas plašsaziņas līdzekļi pastāvīgi cenšas eksponēt katru Zemfiras soli — no draudzības ar miljardieri Romanu Abramoviču līdz attiecībām ar krievu kino superzvaigzni Renatu Ļitvinovu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu