Turpinās strīdi par Annas Nikolas Smitas līķi un viņas meitas īsto tēvu

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Bijušās žurnāla «Playboy» modeles Annas Nikolas Smitas drauga un mātes juristu asā cīņa tiesā otrdien par to, kur nelaiķe būtu jāapglabā, beidzās bez panākumiem.

Floridas apgabala tiesneša Lerija Sīdlina vadītā tiesas procesa ceturtā diena tika aizvadīta diezgan haotiski, lai gan šķita, ka tiesnesis ir apņēmības pilns ne tikai pieņemt lēmumu par Smitas apbedīšanas vietu, bet arī uzņemties izskatīt paternitātes strīdu, lai noskaidrotu, kurš ir viņas piecus mēnešus vecās meitiņas, iespējamās miljonu mantinieces, tēvs.

Bijušās striptīza dejotājas ilglaicīgais advokāts Hovards K. Sterns sniedza tiesai daiļrunīgu liecību, ka Smita gribējusi, lai viņu apglabātu blakus viņas dēlam Danielam, kas nomira pirms pieciem mēnešiem 20 gadu vecumā Bahamu salās.

Sīdlinam bija jāizlemj, vai atdot Smitas līķi Sternam apglabāšanai Bahamās vai atdot to mātei Virdžijai Artūrai apglabāšanai dzimtajā Teksasā. Modele bija atsvešinājusies no mātes, un starp abām valdīja naidīgas attiecības.

Tomēr šajā lietā uz spēles likts kas vairāk nekā tikai kapakmens atrašanās vieta, ja Smitas pārstāvji uzvarēs jau desmit gadus ilgstošā atsevišķā tiesas procesā par viņas bijušā vīra naftas magnāta Dž. Hovarda Māršala mantojumu pusmiljardu ASV dolāru vērtībā. Tādēļ pašlaik uzmanības centrā ir jautājums, kurš ir Smitas mazās meitiņas īstais tēvs.

Lai gan dzimšanas apliecībā par mazās Danielinnas tēvu ir uzrādīts Smitas ilggadējais advokāts Hovards Sterns, viņas bijušais draugs Lerijs Birkheds apgalvoja, ka meitenītes tēvs ir viņš. «Viņa bija visa mana pasaule, mans labākais draugs, mana mīļākā,» tiesā sacīja Sterns.

Liela daļa Sterna liecību bija balstītas uz baumām, kas izraisīja asus un kategoriskus Artūras advokāta protestus, jo baumu izmantošanu liecināšanas laikā ASV tiesās uzskata par nepieņemamu.

Savukārt Sterna advokāte Krista Bārta tiesai parādīja Annas Nikolas Smitas videoierakstu, kur viņa izsakās par saspīlētajām attiecībām ar māti. «Es nekad vairs ar viņu nerunāšu, nekad mūžā,» asaras slaucīdama, Smita sacīja ierakstā, kurā apvainoja māti, ka tā zinājusi visu par to, ka tēvs un brālis viņu seksuāli izmantojuši.

Anna Nikola Smita nomira 39 gadu vecumā 2007. gada 8. februārī kādā viesnīcā Floridas štata Holivudas pilsētā. Viņas nāves cēloņi joprojām nav līdz galam noskaidroti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu