Igauņi pērk pretgaisa aizsardzības sistēmu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz 2009. gadam Igaunijā būs ierīkota pretgaisa aizsardzības sistēma, kuras iegāde valstij izmaksās aptuveni miljards kronu jeb 44,9 miljonus latu. Par to pavēstījis Igaunijas aizsardzības ministrs Jurgens Ligi.

Viņš sacījis, ka tuva darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēma tiks iegādāta no Eiropas konsorcija «MBDA Missile Systems», kas uzvarējis pagājušā gada aprīlī izsludinātajā konkursā. Saskaņā ar noslēgto līgumu «MBDA France» un «SAAB AB» divu gadu laikā piegādās Igaunijai pilnīgi nokomplektētu sistēmu, kas sastāv no radariem «Giraffe AMB», vadības punktiem, sakaru tehnikas, raķešu palaišanas iekārtām un pašām raķetēm «Mistral».

Krievu interneta izdevums «Gazeta.Ru» atgādina, ka «Mistral» raķetes ir tādu valstu kā Austrijas, Beļģijas, Spānijas, Francijas, Somijas, Ungārijas un Kipras armiju bruņojumā.

Igaunijas valdības lēmumā par pretgaisa aizsardzības sistēmas iegādi norādīts, ka tā nepieciešama, lai apsargātu valstij nozīmīgus objektus – lidostas, ostas, valdības ēkas. Nepieciešamības gadījumā šo sistēmu viegli varēšot integrēt NATO vienotajā pretgaisa aizsardzības sistēmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu