Nomiršanai mežā piesien suni. Kurš? (382)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

„18.septembra vēlā vakara stundā, ar mammu braucot no Talsiem, apmēram pusceļā starp Talsiem un Tukuma pagriezienu piestājām mežmalā,” stāsta Gundega.

Mežā pie koka piesiets divas nedēļas

Sperot pāris soļus mežā, Gundega tumsā pamanīja gaišas aprises. Pieejot tuvāk, sirds sastinga - pie koka piesiets sēdēja ārkārtīgi novārdzis suns. Gundega daudz nedomāja, atraisīja virvi un devās ar suni atpakaļ uz automašīnu. Suns tūdaļ pa atvērtajām durvīm ierausās mašīnā un iekārtojās uz sēdekļa. Tikai tad Gundega saprata, cik ļoti suns izmocīts, pēc aptuveniem aprēķiniem suns mežā varēja būt pavadījis aptuveni 2 (!!!) nedēļas! Acumirklī kļuva skaidrs, ka suns izglābts pēdējā brīdī.

Suns bija tik vājš, ka turējās kājās pēdējiem spēkiem, staigāja lēni un grīļodamies, bet aste priekā vāji trīsēja – luncināšanai spēka nebija. Nez vai suns rītu būtu sagaidījis. Tas bija amerikāņu buldogs, svars – 25 kg (normāli 35-54)...

Foto: Publicitātes foto
Cilvēk, vai tā pirms trijiem gadiem bija tava kārtējā iegriba - gribu amerikāņu buldogu?

Vai tagad pēkšņa apskaidrība, ka pieaugušā suņa temperaments neatbilst vēlmēm? Vai radusies pārliecība, ka tomēr ar šo dzīvnieku (nevēlos) nevaru tikt galā? Diemžēl pēdējā laikā ierasts stāsts.

„Nespēju saprast, cik samaitātam ir jābūt cilvēkam, lai šādi izrīkotos. Ja nespēj tikt galā ar suni, tad atrodi tam iespēju pie saimniekiem, kas to spēs, meklējot mājas ar sludinājumu palīdzību, lūdzot atbalstu patversmēs, galu galā – sieniet pieturās, ceļmalās! Šiem (ne-)cilvēkiem vēlu, lai viņus vecumdienās ar ragutiņām uz mežu tomēr neaizvizina...” bilst Dzīvnieku aizsardzības biedrības „TUTTI Palīdzība dzīvniekiem” valdes priekšsēdētāja Ingvilda Aumeistere.

Foto: Publicitātes foto

Suņukam priekšā ilgs atveseļošanās periods

Suņukam priekšā ilgs atveseļošanās periods - daudzas veselības pārbaudes, ik dienu tiek liktas sistēmas ar glikozi un fizioloģisko šķīdumu, suns tiek barots ar speciālu gan veterināro, gan mājās gatavotu pārtiku, saņem vitamīnus. Šobrīd ļoti svarīgi dzīvniekam atgūt spēkus.

Sunci vedot laukā dārzā, man nācās to uz rokām nest pa kāpnēm gan lejā, gan augšā, pašam spēka tam vēl par maz.

Ko var gribēt – suns pirmās dienas kakāja vien skujas, sausu zāli un skaidas – citas pārtikas viņam nebija,” stāsta Gundega.

Foto: Publicitātes foto

Dzīvnieka vārdā lūdzam, ja jūs, Tukuma un/vai Talsu rajona iedzīvotāji, zināt, ka kaimiņam vai paziņam bijis aptuveni 2-3 gadus vecs amerikāņu buldogs, kurš pēkšņi vairs nav redzams, lūdzu, sazinieties ar dzīvnieku aizsardzības biedrību „TUTTI Palīdzība dzīvniekiem” pa tālruni 29365315 vai ziņojiet Valsts policijai.

Katrai rīcībai ir neizbēgamas sekas. Par noziegumu jāsaņem sods!

Komentāri (382)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu