Demakovas attiecības ar vīriešiem (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/E.Graudiņa

Šķirtenes statusā esošā kultūras ministre Helēna Demakova, kas sabiedrībā mēdz parādīties bez pavadoņa, privātajā dzīvē sen esot sākusi mīlas sakaru ar savu padomnieku, Okupācijas muzeja padomes locekli Mārtiņu Vanagu. Viņš pats šo informāciju noliedz, sakot, ka ar ministri saista tikai koleģiālas un draudzīgas attiecības.

Tāpat kā Kalvītim un Riekstiņam...

Vanags «Vakara Ziņām» baumas par viņa un ministres it kā intīmajām attiecībām noliedza: «Nedomāju, ka Demakovas kundzes attiecības ar mani ir citādākas nekā, teiksim, premjerministra Aigara Kalvīša attiecības ar viņa biroja vadītāju Māri Riekstiņu. Abi ministres padomnieki — gan es, gan Edmunds Krastiņš — protams, ir ministres domubiedri, jo citādi jau viņa mūs nebūtu pieņēmusi par saviem padomniekiem. Es pieņemu, ka gan Edmunds, gan es varētu tikt uzskatīti par viņas draugiem. Mums ir līdzīgi uzskati politiskos un kultūras jautājumos, kā arī vēlme īstenot Nacionālās bibliotēkas, Rīgas un Liepājas koncertzāles un laikmetīgās mākslas muzeja, kā arī citus projektus.»

Nelabvēļi melš, ka tieši tuvo attiecību dēļ paplašinātas Vanaga pilnvaras aģentūrā «Jaunie trīs brāļi». Pats Vanags teic, ka darba pienākumi paplašināti tāpēc, ka jau ilgāku laiku viņa sadarbība ar aģentūru kļuvusi ļoti cieša un viņš strādā pie lielo, nozīmīgo projektu virzības.

Pieņemšanās un citos sabiedriskos pasākumos Vanags nepiedaloties, jo, pēc viņa teiktā, šādu pasākumu apmeklēšanai ir reprezentatīva funkcija, kas parasti jāveic cilvēkiem ar augstu publisko atpazīstamību. «Pieņemšanas, cik man zināms, ministre apmeklē ar savu draugu vai, kā tagad saka, partneri Andri Mellakaulu,» — tā Vanags.

Kāpēc netenkoja par Beļski un Bērziņu?

Arī Demakova apgalvo, ka ir kopā ar savu ilggadējo draugu: «Lai gan nelabprāt komentēju savu personisko dzīvi, jāteic, ka mans dzīvesdraugs jau vienpadsmit gadus ir Andris Mellakauls. Tas nevienam nevarētu būt nekāds noslēpums, jo mēs kopā apmeklējam saviesīgus pasākumus. Mārtiņš Vanags ir viens no maniem padomniekiem un domubiedriem līdzās Edmundam Krastiņam, Bertoltam Flikam, Kristiānai Lībanei-Šķēlei un citiem. Viņš ir gados jauns, taču ārkārtīgi talantīgs cilvēks ar ievērojamu pieredzi valsts darbā. Tad, kad Gundars Bērziņš vēl bija veselības ministrs, satiekoties ar viņu, mēdzu jokot, ka Mārtiņš Vanags ir «mans Beļskis», proti, atsaucoties uz Gundara tuvāko līdzgaitnieku un padomnieku Normundu Beļski. Jāteic gan, bulvāra informācijā, kam esam pievērsuši uzmanību, var saskatīt vīriešu šovinisma ietekmi. Lai gan manas attiecības ar vienu no padomniekiem ir tādas pašas, neatminos, ka kāds būtu tenkojis par Gundara Bērziņa «romānu» ar Normundu Beļski.»

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu