Lieldienas kopā ar dzīvniekiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī Lieldienas ir svētki, ko daudzi cenšas svinēt ārpus pilsētas, lauku noskaņas nedēļas nogalē varēja baudīt arī Ķīpsalas izstāžu zālē, kur vienkopus bija aplūkojami suņi, kaķi, zaķi, vistas, gaiļi un vēl citi mājdzīvnieki.

Apmeklētāju izstādei Pūkainās dienas Ķīpsalā netrūka. Daudz bija ģimeņu ar bērniem, jo mazajiem piedāvātās izklaides bija vilinošas – spēles, konkursi, piepūšamās atrakcijas, putnu dārzs un Lieldienu zaķi. Sestdien gan bija jāapbruņojas ar pacietību un jāizstāv gara rinda, lai iekļūtu hallē, bet svētdien skatītāju aktivitāte nebija tik liela.

Vita, kas kopā ar divus gadus veco meitiņu bija atbraukusi no Cēsīm, atzina, ka pasākums esot interesants, nedaudz nogurdinot vienīgi lielās ļaužu masas. Viņām sevišķi interesēja kaķi un zaķi, jo meitai patīkot viss, kas ir kustīgs un pūkains. Iegādāties kādu dzīvnieciņu Vita neplānoja, jo mājās jau esot kaķis – tiesa, ne tik eksotisks kā daži izstādē redzamie.

Rīdzinieks Aivars uz izstādi bija atnācis iegūt noderīgus kontaktus ar speciālistiem. "Man ir divi pitbulterjeri, tāpēc kāds padoms lieti noder," viņš atzina. Izstādē piedalījās dzīvnieku barības tirgotāji, veterinārās klīnikas un zāļu lieltirgotavas, aksesuāru ražotāji un tirgotāji, zvēraudzētavas un dzīvnieku mīļotāju klubi. Interesenti varēja uzzināt, kā un kur iegādāties suni vai kaķi, kā rūpēties par dzīvnieku, kādu pārtiku mīlulim izvēlēties, kur un kādu veterinārārstu meklēt. Notika arī starptautiskās suņu sacensības un izstāde, tāpat tika sumināts Latvijas lielākais kaķis, kas svēra 13 kilogramus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu