Ančāns esot izprovocējis apsūdzētos uz kukuļdošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jūrmalas domes deputāts Ilmārs Ančāns («Mūsu zeme») izprovocēja Jūrmalas mēra kukuļdošanā apsūdzētos uz kukuļdošanu.

Tā piektdien Zemgales apgabaltiesā, kur skata Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietu, teica apsūdzētā bijušā «Saskaņas centra» deputāta kandidāta Gvido Harija Volbruga advokāts Egons Rusanovs. Viņš uzskata, ka noticis nelikumīgs operatīvais eksperiments un Ančāns provocējis apsūdzētos uz kukuļošanu.

Tiesas sēdē krimināllietas liecinieces Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājas Allas Jurašas liecībās izskanēja, ka Jūrmalas mēra kukuļošanas krimināllieta ierosināta pēc KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes rezolūcijas, nevis pēc Jūrmalas domes deputāta Ančāna iesnieguma, kurā viņš informē par iespējamu kukuļošanu.

Juraša norādīja, ka tas nav uzskatāms par pārkāpumu, ka izmeklēšanas darbības notiek pirms šāda iesnieguma reģistrēšanas. Ančāna iesniegums reģistrēts 16.martā plkst.16.45.

Rusanovs pauda neizpratni, ka telefona sarunas ierakstītas, vēl nesaņemot oficiālu iesniegumu par iespējamiem likumpārkāpumiem.

Juraša liecināja, ka ne krimināllietas, ne operatīvās lietas ietvaros netika veikts izmeklēšanas eksperiments. Rusanovs uzskata, ka Ančāns, dodoties pie bijušā Jūrmalas mēra Jura Hlevicka (LPP) ar skaņu ierakstu aparatūru, no KNAB puses tika nelikumīgi instruēts rīkoties tā, it kā notiktu operatīvais eksperiments.

Jurašas lietvedībā Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllieta atradās septiņas dienas pēc tam, kad viņa saņēma materiālus no KNAB operatīvo izstrāžu nodaļas. Tieši viņa pratināja tagad meklēšanā esošo Leonīdu Lasmani, kurš sarunā ar viņu paudis 95% pārliecību, ka aploksni ar naudu saņēmis no BMW tirgotāja cita lietā apsūdzētā Germana Miluša.

Šajā krimināllietā izmeklētāja netika veikusi konfrontāciju starp apsūdzētajiem. Juraša nevarēja atcerēties, vai krimināllieta ierosināta pirms vai pēc kukuļa faktiskās nodošanas Ančānam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu