Gribu iepazīties... internetā (Eksperiments)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Erots»

Lai uzzinātu, kā notiek iepazīšanās internetā, «Sarunas» veica eksperimentu un ievietoja kādā iepazīšanās portālā sludinājumu, kas bija papildināts ar kādas Latvijā nepazīstamas zviedru modeles foto. Plašākus secinājumus no tā gan izdarīt nevajadzētu, tomēr dažas domas izkristalizējās jau pēc pirmajām saņemtajām atsauksmēm.

Sludinātāja rakstīja, ka viņa ir materiāli patstāvīga sieviete, kas ir apmierināta ar karjeru, taču beidzot vēlas atrast otro pusīti. Viņa norādīja, ka atsaukties var visi, jo viņa nezina, ar kādu vīrieti īsti būs laimīga, tāpēc vēlas iespējami vairāk uzzināt par atbildētāju. Mūsu virtuālā meitene rakstīja, ka neatteiks arī precētiem vīriešiem un ka vēlas būt vīrietim draudzene, nevis pretējā dzimuma izmantotāja. Viņa arī norādīja, ka vēlas, lai vīrietis atklāti pasaka, cik nopietnas attiecības viņš grib un var atļauties.

Līdzīgus eksperimentus esam iecerējuši turpināt, tāpēc neatklāsim neko vairāk un necitēsim arī rakstītājus.

Uz sludinājumu atsaucās aptuveni 40 vīriešu. Ko no viņu rakstītā var secināt?

Mēs nevaram uzzināt, ko īsti gribam

Par to liecina tas, ka aptuveni puse rakstītāju tieši vai netieši atzinušies, ka viņiem nav īsta priekšstata par savu sapņu sievieti vai arī tāds bijis un ar laiku viņi secinājuši, ka iekārotais tēls nesniedz ilgoto, tāpēc ir gatavi mēģināt kaut ko jaunu. No kāda rakstītāja vārdiem bija skaidri redzams, ka sievietes ideālu viņš kādreiz pieņēmis tāpēc, ka tādu uzspieduši draugi. Vēlāk atklājies, ka šā tipa sievietes ne tikai viņam nav tuvas, bet pat izraisa riebumu. Iespējams, ka par to parūpējusies pirmā šim ideālam atbilstošā sieviete, kura pret viņu izturējusies ļoti augstprātīgi.

Frivola kārdināšana no sievietes puses izraisa riebumu

Daudzas interneta lietotājas savus sludinājumiem piebāž ar dažādiem kārdinošiem solījumiem, kuri pēc stila atgādina pornogrāfijas reklāmas — nāc un baudīsim, nāc un lidosim, nāc un sapņosim. Izrādās, ka tas tieši atbaida vīriešus. Tāpat ne pārāk vilinošas šķiet tās, kas savos nikos izmanto pārspīlētus mīļvārdiņus vai cenšas fotografēties iespējami pavedinošāk.

Lielākā daļa rakstītāju atzinuši, ka uz šo sludinājumu atsaukušies tieši tāpēc, ka tas ir cilvēcīgs un sieviete nav centusies lieki pietēlot. Kāds vīrietis atklāti uzrakstīja, ka viņam riebjas tie ielasmeitu sludinājumi, kurus viņš nemitīgi var lasīt iepazīšanās lapās. Viņa citāti neapšaubāmi parāda, par ko ir runa. Jo nenopietnāku iespaidu par sevi atstāj sieviete, jo tas vairāk nāk viņai par ļaunu.

Mūsdienu vīrietis jūtas vientuļš

Darbā robots, kuru izmanto firmas īpašnieks, mājās robots, kuru izmanto sieva. Aptuveni tā var raksturot precēto vīriešu stāvokli, kuri atsaucās uz sludinājumu. Visos pavīdēja doma, ka ar sievu nav iespējams sarunāties, ka viņa neko nesaprot vai vispār negrib klausīties, ka viņas redzesloks ir šaurs un saistās tikai ar mantiskām lietām, ka viņa grib būt tikai ņēmēja vai arī — viņas redzeslokā ir tikai bērni.

Jūtams, ka sievietes aizmirsušas tos burvju vārdus, kas var iedvesmot vīriešus uz jauniem varoņdarbiem, tāpēc nav brīnums, ka viņi meklē citas sievietes, lai vismaz attiecībās ar tām gūtu uzvaras un apliecinājumu, ka ir kādam vajadzīgi. Laikam jau savu parādu mīļotajam vīrietim izjutusi arī kāda sieviete, kura mūsu virtuālajai meitenei veltījusi niknus vārdus, nosaucot viņu par precētu vīriešu aizmānītāju.

Fantazēja, bet...

Internets kļuvis par savdabīgu pašapmierināšanās veidu vīriešiem, kuriem seksā ir problēmas. Par to liecina aprakstītās seksa fantāzijas, kuras tika piedāvātas mūsu meitenei. Daudzas no tām bija neīstenojamas un neatbilda meitenes tēlam. Bija manāms, ka vismaz trīs no tām rakstījusi viena un tā pati roka. Jāsecina, ka draugu meklēšanas lapas ir kļuvušas par kaut ko līdzīgu pīpšova kabīnei, kurā, vērojot sievieti, vīrietis pašapmierinās, savienojot fantāziju ar redzamo. Tādējādi jebkurai sievietei, kura ievieto sludinājumu šādā lapā, jārēķinās, ka daļa atbilžu nav domātas kā tikšanās piedāvājums, bet ir savdabīga masturbācija. Jo vairāk atbildē aprakstīts sekss, jo vairāk tā var apgalvot.

Vīrieši kautrējas no savām jūtām

Jo uzskata, ka vīrietim tādu nedrīkst būt. Daudzas vēstules bija aprautas, tajās bija jūtama vēlme kaut ko teikt, kas tika noslāpēta jau pēc dažiem teikumiem. Kāds vīrietis pat atzinās, ka viņam ir grūti runāt par jūtām, bet tikšanās laikā viņš visu parādīšot. Daudzi rakstītāji vārdus bija centušies aizstāt ar divdomīgām zīmēm, izlaidumiem.

Ļoti daudz bija daudzpunktu. Tas liecina par bailēm atzīties gan sev, gan virtuālajai meitenei. Līdzās izteicieniem, kuros pavīd maigums, uzsvērti tika rakstīti tādi, kas liecina par agresiju un vulgaritāti. Tādējādi vīriešos vēl arvien valda pārliecība, ka sievietes no viņiem gaida agresīvus monstrus, nevis aprūpētājus un paijātājus.

Paldies tiem, kas rakstīja, un atvainojamies par nelielo krāpšanos! Cerams, ka atziņas bija tā vērtas! Veiksmi jums personīgajā dzīvē!

* * *

Gribi iepazīties internetā? Tad izmēģini šo:

http://randins.apollo.lv/

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu