Pasniegtas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdienas vakarā tika pasniegtas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas 17 nominācijās.

Par labāko roka albumu 2006.gadā atzīts grupas «Astro'n'out» albums «Kuš kuš», bet kā labākā roka dziesma tika apbalvota grupas «Tribes of the City» dziesma «A Day in the City».

Nominācijā «Labākā debija» par Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas 2006 ieguvēju kļuvis Sergejs Jēgers ar dziesmu «Ave Musica», savukārt nominācijā «Labākais mūsdienu tautas mūzikas albums» tika apbalvots Raimonds Tiguls ar albumu «Zaļš. Balts. Zils».

Nominācijā «Labākais akadēmiskās mūzikas albums» balvu ieguva albums «Jurjānu Andrejs - mostaties, stabules un kokles».

Savukārt par nominācijas «Labākais instrumentālās, filmas vai teātra mūzikas albums» uzvarētājiem kļuva Raimonda Tiguļa albums «Zaļš. Balts. Zils».

Grupa «Knīpas un knauķi» ar albumu «Reiz bija» tika atzīta par labāko kategorijā «Labākais mūzikas albums bērniem».

Nominācijā «Labākais koncertieraksta video» par uzvarētāju kļuva «Raimonda Paula dziedāšanas svētki «Arēnā Rīga"».

Nominācijā «Labākais mūzikas videoklips» uzvarēja grupas «Tribes of the City» video dziesmai «A Day in the City».

Savukārt nominācijā «Labākais šlāgeru vai kantrimūzikas albums» uzvarēja «Kantoris 04» ar albumu «Ir jāņem vēlreiz».

Grupa «Sestā jūdze» ar dziesmu «Tas, kam jānotiek» kļuva par uzvarētājiem nominācijā «Labākais šlāgeris vai kantridziesma».

Savukārt mūziķis Gustavo ar albumu «Pa pāris pantiem/viesības viesnīcā» tika atzīts par labāko nominācijā «Labākais «dance», «hip hop» vai «r'n'b» mūzikas albums».

Nominācijā «Labākā «dance», «hip hop» vai «r'n'b» dziesma» par uzvarētājiem kļuva Gustavo un «Vlady» ar dziesmu «No lūpām lasi».

Savukārt nominācijā «Labākais popa albums» balvu saņēma grupa «Labvēlīgais tips» par albumu «Naukšēnu disko». Par nominācijas «Labākā popa dziesma» uzvarētāju tika atzīta grupa «H2O» ar dziesmu «Uzmini nu».

Balva nominācijā «Radio hits» tika pasniegta grupai «Tumsa» par izpildīto dziesmu «Un pirms mēs aizmigām».

Savukārt balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņēma latviešu estrādes dziedātāji Margarita Vilcāne un Ojārs Grīnbergs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu