Kad sunim jāpērk biļete (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Vai sabiedriskajā transportā Rīgā, kā arī satiksmes vilcienos ir jāpērk biļete sunim, kas tiek pārvadāts grozā, to turot klēpī? Braucot ar vilcienu no Rīgas uz Majoriem, konduktors mums paziņoja, ka sunim, tā kā viņš nekādu papildu vietu neaizņem, biļete nav nepieciešama.

Taču, kad iekāpa kontrolieri, saņēmām bargu rājienu un norādi, ka arī grozā sēdošajam klēpjsunim vajadzējis pirkt biļeti. Kā tad īstenībā ir?"

Alda Krūmgrieze

Kā RB noskaidroja, suņu pārvadāšanas kārtību autobusos, tramvajos un trolejbusos nosaka Rīgas domes izdotie sabiedriskā transporta lietošanas noteikumi.

Tie paredz: "Par suņa pārvadāšanu jāiegādājas divas vienreizējās braukšanas biļetes, izņemot gadījumus, ja suns tiek pārvadāts somā, kastē vai citā dzīvnieku pārvadāšanai atbilstošā veidā kā rokas bagāža."

Tāpēc, lai nerastos konflikti, mazizmēra suņu saimniekiem, pirms iekāpj sabiedriskajā transportā, jāpārliecinās, ka grozā, somā vai dzīvnieku konteinerā ievietotais mīlulis atbilst rokas bagāžas izmēram - nepārsniedz 60x40x20 cm. Ja tā, tad biļete jums par rējēju nav jāpērk!

Toties šādi atvieglojumi nav paredzēti "Latvijas dzelzceļa" iekšzemes satiksmes vilcienos. Noteikumi paredz, ka par suņa pārvadāšanu ir jāiegādājas bagāžas biļete bez jelkādām atrunām. Līdz ar to biļete ir jāpērk visiem pasažieriem, kas ar rējēju padusē vai ar suni, ejošu uz savām četrām līdzās saimniekam, kāpj iekšzemes satiksmes vilcienos. Diferencētas ir tikai bagāžas biļetes cenas atkarībā no bagāžas smaguma. Mazizmēra klēpjsuņiem ir iegādājama biļete bagāžai līdz 20 kg.

Policijas dienesta suņi tiek pārvadāti bez maksas, policijas darbiniekam uzrādot speciālu dienesta apliecību.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu