Robežlīgumu parakstīs Kalvītis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Otrdien valdības sēdē tika nolemts, ka Latvijas un Krievijas robežlīgumu parakstīs premjers Aigars Kalvītis.

Tas, kad varētu parakstīt robežlīgumu, vēl nav zināms, jo nav saņemta Krievijas atbilde. «Šis ir tikai sarunu sākums. Ir cerības, ka tas [robežlīguma parakstīšana] varētu notikt marta beigās,» teica Kalvītis.

«Pagaidām mums nav apstiprinājuma no Krievijas puses, tāpēc nevar dot garantijas, kādā veidā parakstīšanas process varētu notikt. Latvija atbildi varētu saņemt marta beigās. Visticamāk, ka no Krievijas puses robežlīgumu parakstīs premjers,» teica ārlietu ministrs Artis Pabriks.

5. martā stājās spēkā Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas izsludinātais likums, ar kuru Ministru kabinets tiek pilnvarots parakstīt 1997. gada 7. augustā parafēto Latvijas un Krievijas līguma projektu par abu valstu robežu. Todien valdību veidojošo partiju koalīcijas padomes sēdē koalīcijas partneri piekrita, ka robežlīguma parakstīšana tiek uzticēta premjeram Kalvītim.

Vienlaikus valdība pieņēma lēmumu atcelt Ministru kabineta 2005.gada 26.aprīļa rīkojumu, ar kuru tika apstiprināta Deklarācija «Par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgumu par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas valsts robežu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu