Kā pēc sānsoļa atkal soļus likt ritmā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No «Princeses»

Reizēm sānsolis ir noticis tāpēc, ka cilvēkiem nav bijis laika vai vēlmes vienam ar otru izrunāties. Katrs pats savu līdzgaitnieku tomēr tik daudz ir iepazinis, lai izlemtu, kā un kurā mirklī sākt sarunu par attiecībām. Vīrieši gan parasti cenšas novilcināt laiku un runāšanu gan tad, ja paši aizgājuši «pa kreisi», gan tad, ja to izdarījusi sieva.

Turklāt, ja kāja paslīdējusi sievai, vīrietis mēdz izlikties, ka neko nezina, jo tā ir vienkāršāk. Viņa taktika ir izvairīties no konfliktiem attiecībās. Iespējams, nav peļami nekaisīt sāli brūcēs un nogaidīt. Tas nu nav kā akmenī iecirsts, bet sieviete ap un pēc 30 gadiem pēc sānsoļa biežāk cenšas saglabāt ģimeni. Jaunākas «pārkāpējas» vai «cietējas» biežāk pateiks: šķiramies! Viņu lēmums ir ātrs, lai arī sāpīgs, līdz ar to atskaites nogrieznis savu emociju stabilizēšanai ir īsāks.

= Ja sievieti sāk nomākt ikdiena, vāķījams un stutējams dzīvesbiedrs, slikts sekss, viņa ļausies sānsolim, kurā jutīsies gribēta un lolota. Viena pēc tāda izgājiena ģimenē atgriezīsies apmierināta, citai acis uz ikdienību atvērsies vēl plašāk. Viņai tad nāksies izlemt, kā mainīt situāciju ģimenē, ja negribēs zaudēt ne vīru, ne bērnus. Jo spēcīgākas bijušas jūtas, jo grūtāk būs pieņemt vecos rāmjus. Ja vien ir iespējams pieklusināt sabangotās emocijas, ir jāapsēžas un loģiski jāsaliek viss notikušais pa plauktiņiem.

Visticamāk, lēmums atgriezties ģimenē sievietei liks mainīt savu attieksmi un izturēšanos, lai mainītos arī vīrs, lai viņu jaunā kopdzīve sāktos (turpinātos) jau citā kvalitātē. Bet vīrietis vairumā gadījumu savu sānsoli neuzskata par kaut ko nozīmīgu un negrasās tāpēc šķirties.
 
= Ja nolemsiet dot partnerim pēc sānsoļa vēl vienu iespēju, tas nebūs viegli. Sajūta, ka līdzšinējās attiecības tikušas noniecinātas, nepametīs. Ļoti iespējams, ka patmīlība būs ievainota, ka pašcieņa būs iedragāta, sak, tātad kaut kādā veidā neesmu bijis gana labs. Laiku pa laikam atmiņā uzplaiksnīs pāridarījuma sajūta, un būs ļoti jāvaldās, lai otram to neatgādinātu. Un atkal — centieties atrast neuzticības cēloni! Tad arī izpratīsiet otra rīcību un savu kļūdu.

= Ja esat spējuši vismaz parunāt par to, kas noticis, varbūt ir vērts apmeklēt ģimenes psihoterapeitu. Ģimenes terapijas mērķi ir: palīdzēt uzlabot komunikāciju starp ģimenes locekļiem; stiprināt ģimeni kā sistēmu; stiprināt laulību; palīdzēt mainīt iesīkstējušās lomas un uzvedības noteikumus; palīdzēt ģimenei pārvarēt krīzes situācijas.

= Iespējams, palīdzēs vecais labais padoms: laiks visu noliks savās vietās. To iespējams ievērot, ja sirds līdz galam nav salūzusi, tikai ieplaisājusi. Psihoterapeiti gan zina teikt, ka daži tā arī visu atlikušo mūžu nespēj attapties un turpina pārdzīvot.

= Sānsoļa mieles varētu neitralizēt darbs, jauni hobiji, ceļojums, draugi, lielāka noslodze nekā parasti. Pacentieties kādu laiku neatlicināt tik daudz brīva laika, lai galvā maltos vienas un tās pašas domas par notikušo!

= Nevajag sevi šaustīt par notikušo. Labāk vienu reizi izrunāties ar sevi un tikpat godīgi sev pateikt, kādu mācību no visa esi guvis. Un punkts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu