Sāks parakstu vākšanu par referendumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šīs nedēļas laikā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēdē tiks pieņemts lēmums par parakstu vākšanu par tautas nobalsošanu valsts drošības likumu jautājumā, portālu «Apollo» informēja  CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Satversmes 72. panta kārtībā apturētais likums jānodod tautas nobalsošanai, ja to atbalsta ne mazāk kā desmitā daļa vēlētāju. Lai notiktu referendums, jāsavāc 149 064 vēlētāju paraksti, norādīja Cimdars. «Ja vēlmi rīkot referendumu ar saviem parakstiem apliecinās 149 064 cilvēki, ziņošu par to prezidentei. Tad notiks tautas nobalsošana par diviem apturētajiem likumiem,» sacīja CVK priekšsēdētājs.

Katrā pašvaldībā tiks atvērts vismaz viens parakstu vākšanas punkts. Tajās pašvaldībās, kur vēlētāju skaits pārsniedz 10 000, jāatver vairāki balsošanas punkti, jo jābūt vienam parakstu vākšanas punktam uz katriem 10 000 vēlētāju. Parakstu vākšana par tautas nobalsošanu turpināsies 30 dienas ne mazāk kā četras stundas dienā.

Cimdars patlaban gatavojot dokumentus par sēdes sasaukšanu, tāpat tiek gatavoti aprēķini par izdevumiem, kas saistīti ar parakstu vākšanas kampaņu. CVK priekšsēdētājs norādīja, ka sēde notiks šonedēļ.

Tautas nobalsošanai nodotais likuma projekts ir pieņemts, ja tautas nobalsošanā piedalās vismaz puse no pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījušos vēlētāju skaita un ja vairākums balso par likumprojekta pieņemšanu.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga apturējusi grozījumus Nacionālās drošības likumā un Valsts drošības iestāžu likumā uz diviem mēnešiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu