Kalvītis: Jāpanāk vienots viedoklis visos varas līmeņos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valdības vadītājs Aigars Kalvītis (TP) pēc koalīcijas padomes sēdes pauda cerību, ka starp Valsts prezidenti, Saeimu un valdību izdosies panākt vienotu viedokli par grozījumiem ar valsts drošību saistītajos likumos.

«Ir jāpanāk vienots viedoklis visos varas līmeņos,» sacīja Kalvītis un piebilda, ka ar domstarpību risināšanu, kas radušās saistībā ar grozījumiem drošības likumos nodarbosies Saeimā pirmdien speciāli izveidotā apakškomisija. Viņš norādīja, ka šajā jautājumā koalīciju veidojošo partiju veidoklis ir vienots.

Tikšot pārskatīti jautājumi par personu pielaidēm valsts noslēpumam. Kalvītis atzina, ka valdība likumos par valsts drošību nav novērtējusi visus riskus.

Latvijas Pirmās partijas priekšsēdētājs un Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers pauda pārliecību par nepieciešamību pēc iespējas ātrāk panākt vienošanos par šiem likumu grozījumiem, jo «tie ir svarīgi valsts iekšējai un ārējai drošībai».

Savukārt Saeimas Juridiskās komisijas vadītājs Mareks Segliņš (TP) žurnālistiem norādīja, ka no referendumu par šo jautājumu nebūs iespējams izvairīties, taču viņš atzina, ka no tā nebūšot lielas jēgas, jo Saeima līdz tam varētu pieņemt jaunos grozījumus.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu