Atbalsta grozījumu valsts drošības likumos atcelšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja likumu grozījumus, kas atcels plašu rezonansi izraisījušās normas ar valsts drošības iestādēm saistītajos likumos. Likumprojektu izskatīšana Saeimā galīgajā lasījumā plānota 29. martā, savukārt priekšlikumi iesniedzami līdz 23. martam.

Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā, Nacionālās drošības likumā un likumā «Par valsts noslēpumu» paredz no likumiem izslēgt visas valdībā Satversmes 81. panta kārtībā un vēlāk Saeimā pieņemtās normas. Grozījumi visos trīs likumos paredz, ka tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas. Līdz ar grozījumu stāšanos spēkā šie likumi būs tādā redakcijā, kādi tie bija, pirms to grozīšanu sāka valdība.

16. martā grozījumus plānots nodot izskatīšanai Nacionālajā drošības padomē.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga apturējusi grozījumus Nacionālās drošības likumā un Valsts drošības iestāžu likumā uz diviem mēnešiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu