Regīna Ločmele par piedzīvojumiem konkursā «Misis Pasaule» Krievijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mis.lv

Apsardzes firmas «Jaguārs» vadītāja Regīna Ločmele-Luņova (40) nupat atgriezusies no Sočiem, kur pārstāvēja Latviju pasaules precēto sieviešu konkursā «Mrs. World», tiekot līdz pat finālam. Lai arī vienai no zināmākajām drošības industrijas pārstāvēm nav bijis noslēpums, ar ko jārēķinās lielajā kaimiņvalstī, pārsteigumus Krievijā piedzīvojusi pat viņa.

Maigās Krievijai neder

Ja tikai būtu piedāvājums, Regīna atzīst, ka, daudz nedomājot, lidotu arī kosmosā. Tāpēc nav brīnums, ka tikai nedēļas laikā viņa spēja pieņemt lēmumu un sakravāties pasaules skaistāko precēto sieviešu konkursam, lai gan iepriekš nebija nedz iztēlojusies sevi skaistāko vidū, nedz gozējusies peldkostīmā uz skatuves mēles. Nav noslēpums, ka Regīnas izvēle aģentūras «Mis Latvija» direktorei Intai Fogelei nāca pēkšņi: paskatoties, kā viņa vada skaistumkonkursu Daugavpilī, iepazīstoties ar iespaidīgo biogrāfiju, panākumiem sabiedriskajās attiecībās un zinot, ka atkal jābrauc uz Krieviju (pērn no šāda konkursa Krievijā Latvija izstājās), «bojevaja ženščina» bija īsts atradums.

Lai arī tas nav tipiski, skaistumkonkursa rīkošanu amerikāņi Krievijai uzticēja otro gadu pēc kārtas. Dalībnieču nervu kutināšana pērn atsaucās uz šā gada konkursantu skaitu - Krievijā vairs riskēja ierasties tikai 30 sieviešu plānoto 50 vietā... Taču arī tas nebija pietiekams signāls rūpēm par sievietēm: viņas tika izmantotas, lai rādītu pasaulei, cik droši skaistules var justies Čečenijā, lai «iebarotu» Sočus kā 2014. gada Ziemas olimpisko spēļu potenciālo norises vietu un nezaudētu «sportisko formu», savos medijos realitātes vietā pasniedzot melīgas ilūzijas.

Kūrorta vietā ierakumi

Pirmie iespaidi, ko atklāj Regīna pēc pasākuma, ir saistīti ar dīvainībām. Piemēram, neplānota nokļūšana Čečenijā. «Kad Maskavā pirms izlidošanas uz Sočiem bija ieradušās pirmās 10 meitenes, paziņoja, ka būs jādodas uz...Čečeniju ciemos pie jaunā prezidenta Ramzana Kadirova,» stāsta Regīna. Viņa pieļauj, ka šāds negaidīts pavērsiens radies tālab, lai netaisītu Sočos lielu jezgu, kamēr tur uzturas Krievijas prezidents Putins un Olimpiskās komitejas pārstāvji.

Meitenes, piemēram, no Latīņamerikas labprāt sēdušās Kadirova privātajā lidmašīnā, būdamas pārliecinātas, ka ceļš ved uz kūrortu, kamēr Regīna nepadalījusies zināšanās par neseno kara stāvokli šajā republikā. «Ķēros pie telefona un zvanīju vīram, taču viņš domāja, ka es jokoju. Nevienam normāli domājošam cilvēkam nebija saprotams, ka tā var pakļaut mūs riskam,» bilst drošības speciāliste. Kadirova preses dienests bijis «uzdevuma augstumos», pavēstot, ka sievietes pašas izteikušas kvēlu lūgumu viņas nogādāt Čečenijā.

Gods kam gods, Regīna slavē apsardzes dienesta darbu dumpīgajā zemē ar vārdu «perfekti": par 10 skaistuļu drošību tur gādājuši 16 000 apsargu, kas stāvējuši ik pa 100 metriem, un 16 melnu džipu, kas joņojuši ar ātrumu 160 kilometru stundā, pavadot no Nazranjas līdz pat Gudermesai - Kadirova dzimtajai pilsētai. Ja kādai no konkursa dalībniecēm vēl nav bijis skaidrs, ka šo vietu nesen postījis karš, par to pārliecināja «Blokpost» uz Ingušijas-Čečenijas robežas, kur joprojām gozējas iespaidīga kara atribūtika.

Kadirovs bildina ar lopiem

Čečenijā sievietes pavadījušas divas dienas, nakti pārlaižot Kadirova rezidencē Gudermesā. Tur viņas apbrīnojušas gan lepni iekārtoto namu, gan privāto zvēru dārzu, kurā izmitināti lāči, lauvas, kaujas suņi un zirgi. Taču Regīnas miegs tur nav izdevies nekāds saldais, jo naktī viņa dabūjusi cīnīties ar ūdens plūdiem istabā. Proti, līstot lietum, atklājies, ka Kadirova lepnā nama jumts ir caurs, tamdēļ pa Regīnas guļamistabas griestiem sūcies ūdens, pilēm dobji atbalsojoties uz parketa grīdas. «Sameklēju lupatu un mēģināju tikt galā ar ūdens peļķēm,» pašsaprotami atklāj Regīna. No rīta viņa modusies ar sirreālistiskām izjūtām, jo pa logu pavēries skats, kāds raksturīgs kauju filmu ainām: kalna galā stāvējis apsargs ar ieroci rokās un licies, ka tikai jānolaižas helikopteram, lai cīņa varētu sākties.

«Tautas tēvs», kā Kadirovu jau paguvusi nosaukt prese, Regīnu pārsteidzis ar izcilām līdera spējām, kas izpaudušās, gan dodoties pie tautas, gan veidojot sev publicitāti. Piemēram, kopējās pusdienās, kurās čečenu līderis...bildinājis Kenijas pārstāvi. «Apsēdāmies pie gara galda un gaidījām Kadirovu pusdienās. Viņam bija paredzēts apsēsties pašā galda galā, taču viņš paņēma krēslu un izvēlējās vietu blakus Kenijas pārstāvei, kura bija vienīgā melnādainā sieviete mūsu vidū. Vārds pa vārdam, un viņš piedāvāja kenijietei kļūt par viņa sievu... Sieviete atbildēja, ka viņai esot vīrs, turklāt vietējās paražas liekot sievu izpirkt ar diviem zirgiem, aitu un četrām vistām, uz ko Kadirovs tikai pavicināja gaisā knipi un teica, ka nav problēmu. Kad pēc pusdienām izgājām ārā, pie ēkas stāvēja zirgi, kaza un skaistas vistas... Kā atbildes gājienu melnādainā sieviete nodejoja seksīgu afrikāņu deju, kurai pievienojās arī Kadirovs. Čečenu līderis šādi izpelnījās milzīgu publicitāti. Atgriežoties mājās, aizdomājos, ka varbūt Kadirovs nemaz nejokoja, aicinādams par sievu, jo internetā uzgāju informāciju, ka viņš iestājas par daudzsievību Čečenijā. Karš šo valsti novedis pie vīriešu skaita samazināšanās, tālab demogrāfiskā situācija ir visai bēdīga.» Savu uzmanību skaistulēm jaunievēlētais prezidents apliecinājis arī finālā, kad uz Sočiem nosūtījis skaistu ziedu pušķi katrai dalībniecei. Starp citu, tā bijusi vienīgā balva meitenēm, ja neskaita olimpisko spēļu atribūtiku - stilizētu zelta medaļu, cepurītes un šallītes... Arī pirmo vietu ieguvējām, kurām solīts 10 000 USD katrai...

Skaistule un ugunsdzēsējs

Ņemot vērā, ka Soči pretendē nākotnē rīkot Ziemas olimpiskās spēles, skaistuma pasākuma organizatori sievietēm likuši krietni pasvīst uz sniega un ledus, kārtējo reizi ignorējot jebkādu drošību. Latvijas pārstāvei spēkus nācies apliecināt, ar pūsli braucot no kalna, «skrienot» krosā ar kalnu slēpēm (kur izcīnījusi trešo vietu) un spēlējot hokeju ar sejas krēma bundžiņu. Visšausminošākais bijis brauciens pa nogāzi ar piepūšamām kamanām. Tieši tādā veidā tikai pirms nedēļas tur nositusies kāda 18 gadu veca meitene, taču tas nav mazinājis konkursa rīkotājus uz ekstrēmo vizināšanos aicināt sievietes. Turklāt - bez jebkādiem aizsargiem. Regīna stāsta, ka sākotnēji izvēlēts mazāks kalns, taču amerikāņu producenti, kas veidojuši filmu par pasākumu, likuši pārvietoties uz lielo nogāzi, lai būtu ērtāka filmēšana... Rezultātā Regīna sasitusi seju, Kanādas pārstāve traumējusi kakla disku, bet «krietnās» idejas autors - Amerikas producents - vienai sejas pusei nobrāzis ādu un sadauzījis brillles... Sacensību laikā kājas traumā iedzīvojusies arī Ukrainas pārstāve. Mediķu klātneesamība it visur likusi sievietei pašai ķerties pie saites pirkšanas un kājas notīšanas, tikai atgriežoties mājās, viņa uzzinājusi, ka patiesībā jādziedē lūzums...

Smukuma sacīkstes, protams, noritējušas arī uz skatuves ar tradicionālo izgājienu tautas tērpos, vakarkleitās un peldkostīmos. Par pēdējo Regīna teic, ka īsti korekti jau nu neesot bijis sievietēm, kuras ir pat triju un četru bērnu māmiņas, likt izrādīties atsevišķos peldkostīmos... Ka konkursa noteikumi ir «kaķim zem astes», liecinājuši arī citi fakti: piemēram, piecas dalībnieces reāli dzīvo ASV, bet katra pārstāvēja citu valsti, to pamatojot ar dubultpilsonību; triju valstu pārstāves konkursā piedalījās jau otro vai trešo reizi, bet uzvarētāja - ASV pārstāve - nav pat māmiņa. Lai nu kā, Regīna atzīst, ka ASV pārstāve patiešām bijusi cienīga plūkt uzvarētājas laurus. «Man nebija nekādu šaubu, ka uzvarēs amerikāniete Dajana Takere - ļoti simpātiska 29 gadus veca sieviete ar itālisku izcelsmi, Holivudas smaidu un 186 centimetrus garu augumu. Viņa strādā par bankas menedžeri un ir precējusies ar 50 gadu vecu vīrieti, kurš ir ugunsdzēsējs,» sajūsminās Regīna.

Lidostā sūta uz tualeti

Par spīti nebūšanām, Latvijas pārstāvei ir prieks par iegūtajām draudzenēm (īpaši Malaizijas un Igaunijas (ieguva trešo vietu) pārstāvēm) un vēl karstākām attiecībām ar vīru Pāvelu. Triju nedēļu atšķirtība darījusi savu, tāpēc Regīna bijusi neizsakāmi laimīga, redzot Pāvelu fināla skatītāju zālē. Viņš ieradies Sočos kopā ar divām Regīnas draudzenēm, būdams viens no astoņiem vīriem, kurš šādi pagodinājis savu sievu, un vienīgais, kurš vicinājis valsts karogu. Tas paņemts no pašu privātmājas Rīgā.

Atgriezušās mājās, sievietes paguvušas internetā apspriest pēdējo sarūgtinājumu, šķiroties no lielvalsts: organizatori izsnieguši savādu dokumentu, kas solījis viņas atbrīvot no maksājuma par bagāžas virsnormas svaru. Taču cerēto atlaižu vietā muitas personāls «Šeremetje-vas 2» lidostā Maskavā skaistules pasūtījis uz...poda, kur šis papīrs iederētos vislabāk, un licis maksāt pēc pilnas programmas. Sarūgtinātās meitenes turpat lidostā publiski Krievijai veltījušas pašus skarbākos vārdus, bet Pāvels nosolījies vairs nekad neizmantot «Aeroflot» pakalpojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu