Rīgā nogalina Ķīnas cekulaino suni (655)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādas Spilves ielas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājs, vairs nespējot izturēt kaimiņa suņa riešanu, nometis dzīvnieku no 12. stāva pa atkritumu vadu. Dārgais šķirnes sugas kucēns, kurš bijis astoņus mēnešus vecs, miris.

Rīgas policija 31. martā ap pulksten 16 saņēmusi izsaukumu uz namu Spilves ielā Rīgā. Tur kāds pusmūža vīrietis, nespēdams vairs izturēt kaimiņa Ķīnas cekulainā kucēna skaļo uzvedību, zvanījis pie suņa saimnieka durvīm, Neatkarīgajai pastāstīja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava.

Durvis atvēra kāds suņa saimnieka radinieks, bet pats skaļais kucēns izskrējis kāpņu telpā, kur pēkšņi ticis sagrābts un iemests atkritumu vadā. Kritienā gūtās traumas sunītim bijušas nāvējošas. Tagad dzīvnieka līķi vedīs uz Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārās medicīnas fakultāti ekspertīzes veikšanai. Aizdomās turamais vīrietis tiek meklēts, jo pēc notikušā viņš aizbraucis no mājām. Sākts kriminālprocess par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz cietumsodu uz laiku līdz četriem gadiem vai arī naudas sodu.

Latvijas Kinoloģiskajā federācijā Neatkarīgā noskaidroja, ka Ķīnas cekulainā suņa šķirnes kucēna cena var sasniegt pat 400 latu. Latvijā šīs sugas suņi nav retums – tie ir iecienīti dekoratīvie mājas mīluļi.

Komentāri (655)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu