Nagiem vajadzīga laba veselība

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Pavasaris ir klāt, drīz cimdus noliksim skapī, tāpēc lielāku uzmanību nāksies veltīt rokām un nagiem. Jāzina, ka gadalaika maiņa ietekmē roku un nagu veselību.

Skaisti un veseli nagi ne vien rada komfortu to īpašniekiem, bet arī apkārtējiem. Skaistumkopšanas salona Bella nagu kopšanas speciāliste Nadežda Molčanova saka, ka rokas ir cilvēka spogulis, tāpēc svarīgi regulāri veikt manikīru un tās kopt. Gadiem ejot, roku āda noveco. Tas atkarīgs no tā, kā tās un nagi tiek kopti.

«Tas, cik bieži jāveic manikīrs, atkarīgs no nagu augšanas. Tas jāizvērtē katram pašam. Nedēļā vai pusotrā reizi būtu vēlams to darīt.»

Pēc ziemas un aukstuma nagi kļūst trauslāki, tāpēc ieteicams īpaši rūpēties par tiem. Ja ir nopietnas nagu problēmas, tad, protams, nepieciešama konsultācija pie ārsta, jo salonos var tikai uzlabot nagu estētisko izskatu, nevis tos ārstēt. N. Molčanova novērojusi, ka tagad reti kurai sievietei ir skaisti, veseli un gari nagi. Nagu veselību ietekmē uzturs, ūdens, stress. Viena no aktuālākajām problēmām – nagu šķelšanās, ja tie ir plāni. Ir speciāli kopšanas līdzekļi – nagu stiprinātāji, ārstnieciskas nagu lakas, taču tas palīdz tikai uz noteiktu laiku. «Jālieto dažādi vitamīni. Tas jādara regulāri, tāpat kā nepieciešama pastāvīga kopšana. Ja to neievēro, tad grūti sasniegt vēlamo rezultātu.«

Mājās var sagatavot rokām siltas vanniņas no vārāmā sāls vai jūras sāls. Tās ieteicamas katru dienu no 10 līdz 15 minūtēm. Rezultātā nagi kļūs spēcīgāki. Lai rokas būtu mīkstākas, reizi nedēļā ieteicama parafīna vanna. Mājās rokas un nagus var ieziest ar olīveļļu vai kādu no speciālām eļļām. Nedrīkst aizmirst arī par masāžu!

N. Molčanova atzīst, ka arī vīriešiem ir speciāla nagu kopšanas līdzekļu sērija un viņi pievērš uzmanību saviem nagiem un rokām. «Stereotips, ka vīriešiem nav jākopj nagi, vairs nav aktuāls. Uz salonu nāk ne tikai jauni vīrieši, bet arī kungi ap piecdesmit gadiem.«

Tie, kam ir plāni un trausli nagi, tos var modelēt, lai tie izskatītos skaisti un kopti. Nav pareizs uzskats, ka modelētie nagi sabojā dabisko nagu. Ja sievietei ir modelētie nagi, tad ik pa laikam var izmēģināt jaunu dizainu. Pavasarī ir modē spilgtas krāsas, dizains – pēc katra gaumes. Atšķirībā no dabīgiem nagiem gēla un akrila nagi neprasa īpašu kopšanu, taču tāpat jāveic manikīrs. Šādiem nagiem profilakse vajadzīga atkarībā no tā, cik ātri vai lēni nagi aug. Vidēji tas jādara ik pēc trim, dažkārt pēc četrām nedēļām. N. Molčanova atzīst, ka modelētie nagi ir ļoti populāri.

Nagu kopšanai izmanto kociņu, ar ko atbīda nagu valnīti. Nagu speciāliste neiesaka to darīt mājās, ja trūkst šādu iemaņu. Tad var tikai sabojāt naga valnīti, ja ar kociņu to stipri spiež. «Esmu novērojusi, ka klientiem, kas to dara mājās, izveidojas spurgaliņas. Tas jādara ļoti uzmanīgi.» Nagus nav ieteicams griezt ar šķērēm, bet izmantot nagu vīlīti vai speciālas knaiblītes. Svarīgi ir izvēlēties pareizu nagu vīli. «Nagi jāvīlē vienā virzienā, lai tie nebūtu nelīdzeni un izskatītos sakopti. Dabīgiem nagiem vislabāk izmantot stikla vīlīti, modelētiem nagiem to neizmanto. Nekādā gadījumā nevajag lietot dzelzs vīlīti.«

Ļoti svarīgi ir pareizi uzklāt nagu laku, bet pirms tam zem nagu lakas jāuzklāj bāze, jo nav zināms, kā laka reaģēs uz nagu. Ja ilgāku laiku tiek lietotas košas nagu lakas, tad uz naga paliek krāsu pigments. Bāze palīdz aizsargāt nagus. Tas, protams, attiecas uz dabīgiem nagiem (modelētiem nagiem bāze nav vajadzīga). Virs nagu lakas klāj aizsargājošu līdzekli, lai nags spīdētu un nagu laka ilgāk turētos. Laka jāklāj pa vidu, pēc tam jāizlīdzina uz naga malām. Nagu formas izvēle ir individuāla – tā var būt apaļa, kvadrātveida, arī mandeļu.

Derīgi padomi

Iesaka nagu kopšanas speciāliste Nadežda Molčanova

  • Rokas kļūst sausas, tāpēc jāveic pīlings. Ja rokas ir raupjākas, tad jālieto rupjāki skrubji ar lielām granulām. Efektīvs ir skrubis ar kafijas biezumiem. Tas jādara reizi nedēļā!
  • Svarīgi izvēlēties pareizu nagu vīlīti.
  • Nagus nevajag griezt ar šķērēm!
  • Tikpat svarīgi ir tos vīlēt vienā virzienā.
  • Ne vienmēr vajadzīgi gari nagi. Arī īsi nagi, ja tie ir kopti, izskatās skaisti. Tiem nav obligāti nepieciešama koša laka.
  • Nagus nepieciešams regulāri kopt. Nedrīkst aizmirst par maskām un vanniņām!
  • Valnīša atbīdīšanai nepieciešams kociņš. Tam vajadzīgas iemaņas. Ja to trūkst, tad labāk izmantot nagu kopšanas speciālista palīdzību.
  • Manikīru vajag veikt reizi nedēļā vai pusotrā.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu