Ak, šīs šķēres!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Mums, sievietēm, 40 gados seksu nereti gribas vairāk nekā jaunībā, tāpēc jābūt gudriniecēm, nevis kašķīgām vecenēm.

Stāsta andrologs, seksologs Jānis Orbidāns.

Bioloģiskās šķēres: jaunībā vīrieši ir kā traki uz seksu, toties sievietēm seksuālā aktivitāte pastiprinās pēc 40. Trīsdesmit gados dzimumaktu biežums pārim reti rada problēmas.
Vīriešiem ap 40 pieaug tieksme kontaktēties ar gados jaunākām partnerēm, jo ar sava vecuma partnerēm kļūst grūtāk uzbudināties — vienaudzes zaudē sekundārās dzimumpazīmes: viduklis izplūst, parādās celulīts, kājas kļūst resnākas, mainās krūšu forma un lielums. Jo lielāka vīrieša spēja uz dzimumuzbudinājumu (to nosaka dzimumhormona koncentrācija asinīs), jo mazāku lomu spēlē sekundārās dzimumpazīmes un skaistuma faktors. Jauns vīrietis lieliski var mīlēties ar vecāku sievieti — viņam netraucē krunkaina āda vai saplakušas krūtis, arī stresa krietni mazāk nekā ar jaunām meitenēm.

40 gadu vecumu vīrieša dzīvē bieži raksturo ģimenes krīzes. Pieaug šķirto un palielinās vecuma ziņā nevienlīdzīgo laulību skaits. Vīrietis domā, ka pie viņa dzimumdzīves atslābuma vainīga sieva, tāpēc medī jaunas meitenes, taču tas nesamazinās testosterona līmeņa krišanos viņa asinīs! Vienīgi — ar jaunu sievieti uzbudināties vieglāk. Varbūt uz laiku dzimumaktivitāte uzlabosies, bet pēc būtības nekas nemainīsies. Pašas no sevis seksuālās problēmas nepāries. 

Ko sievietei domāt

Ja sieviete pēc 40 gadiem paliek bez vīrieša, viņas izredzes ir minimālas un stāvoklis neapskaužams! Es pētu šo problēmu, komunicējos vairākos iepazīšanās saitos un esmu pārliecināts par to, ko saku. Rīgā vīrieši uz šā vecuma dāmām vairs nemet acis, viņas skaitās novītušas un savu cenu seksa tirgū zaudējušas. Vīrieti, kurš viņu varētu seksuāli apmierināt un darīt to regulāri, atrast ir gandrīz neiespējami. Visi veselie vīrieši ir pie savām sievām vai meklē gados jaunāku partneri. Vispieprasītākā vecuma kategorija ir 20–30 gadu vecās.

Ir vīrieši, kuri atnāk vizītē un skaidri pasaka: «Ziniet, dakter, ar jaunām sievietēm man nav problēmu, bet izdariet tā, lai man nebūtu problēmu ar paša sievu!» Silti iesaku sievietēm pēc 40 censties noturēt savu laulību, nešķirt to un nedarīt sev pāri! Viņas ļoti riskē! Tāds ir mans personīgais viedoklis. Iemesli laulību izjukšanai ir vairāki — bērni izauguši, viņi atstāj ģimeni, sieviete vairs nav tik valdzinoša. Ja ir normāls, sakarīgs vīrietis, pie viņa jāturas visiem spēkiem un jārisina vīra problēmas.

Pārzinot sava vīrieša seksuālo veselību, sieviete nedomās, ka vīrs, negribēdams seksu, viņu vairs nemīl. Ja vīrietis nevēlas seksu, viņam it kā nav problēmu, bet, ja sieviete nav seksuāli apmierināta, viņa vai nu šķiras, vai atrod sev mīļāko, — šādi procesi savukārt vīrietim rada problēmas. Līdz ar to normāls vīrietis pats saprot, ka seksuālo attiecību trūkumu labāk novērst, vēršoties pēc palīdzības pie seksologa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu