Ja sieviete ož...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Kāds puisis raksta: «Nesen iepazinos ar meiteni. Tikām līdz gultai. Bet, kad viņu biju izģērbis, tālāk vairs neko negribējās darīt. Jo... viņa TUR nelabi oda!» Tādas vēstules redakcija reizēm saņem. Ko atbildēt?

Jūs interesējaties, kāpēc sievietes TUR mēdz nelabi ost. Tas nozīmē, ka sievietes maksts bioflorā ir disbalanss — baktēriju un sēnīšu līdzsvars makstī neatbilst dabīgajam stāvoklim.

Tam var būt divi iemesli. Pirmais — STS (seksuāli transmisīvās slimības). Otrais — psihosomatiskais cēlonis. Proti, sieviete zemapziņas līmenī baidās no dzimumdzīves. Vēl, tiesa, tas gan ir stipri retākos gadījumos, starp partneriem pastāv bioloģiskā nesaderība.

Te nu der atgādināt par feromoniem, kurus saožot var uzreiz secināt, vai partneris ir vai nav jums ģenētiski piemērots. Ja feromonu aromāts netiek ņemts vērā, var gadīties, ka partneriem ir alerģija pret šķidrumiem, ko izdala otra dzimumorgāni. Šī alerģija var izpausties stipri nepatīkamās formās.

Un vispār, ja vīrietis grib pretendēt uz seksa virtuoza titulu, es viņam ieteiktu palasīt grāmatu, kas domāta gan sievietēm, bet it nemaz neskādē arī vīriešu izzināt kārei. Tā ir apgāda «Atēna» 2001. gadā izdotā dāņu veselības rokasgrāmata sievietēm «Iepazīsti savu ķermeni». Varbūt tā nav jāizlasa no vāka līdz vākam, bet noteikti jāiepazīstas ar nodaļām, kurās ir runa par sieviešu dzimumorgānu fizioloģiju, seksuālo uzvedību un reakcijām. Turklāt šo grāmatu es ieteiktu izlasīt visiem sparīgajiem un seksuāli aktīvajiem neatkarīgi no vecuma un dzimuma.

Un vēl viens ieteikums. Ja meitene nelabi ož, labāk nedari neko. Pat nemeklē prezervatīvu. Nemaz nerunājot par mēģinājumiem iedabūt savu gailīti viņai mutē. Seksuāli transmisīvās slimības izplatās arī tad, ja dzimumsakari piekopti orāli.

Sekss vienmēr ir pa īstam, neatkarīgi, kuras ķermeņa daļas dzimumtieksmes apmierināšanā iesaistītas. Ielāgojiet to!

Kā rīkoties nepatīkamo aromātu gadījumā, un kā tos novērst? Pirmkārt, daudzi padomi no tautas medicīnas sievietēm ir manis jau pieminētajā sieviešu veselības rokasgrāmatā. Otrkārt, noteikti vajadzētu apmeklēt speciālistu — ginekologu sievietēm, andrologu vīriešiem vai venerologu. Un, pēdējokārt, atkārtošos: ja partneris ģenētiskā līmenī jums ir saderīgs, nekas no viņa ķermeņa izdalītiem aromātiem vai šķidrumiem neliksies pretīgs vai smirdīgs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu