Fradkovs: Kalvīša vizīte — pozitīvs impulss abu valstu attiecībās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Otrdien neilgi pirms Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanas tikās Latvijas premjers Aigars Kalvītis un Krievijas premjerministrs Mihails Fradkovs. Tikšanās reizē Kalvītis sacīja, ka parakstītā robežlīguma ratifikācijai parlamentā nevajadzētu sagādāt grūtības. «Līdz maija beigām ceram veikt politiskās debates un ratificēt robežlīgumu,» pēc tikšanās teica Kalvītis. Savukārt Krievijas premjers uzsvēra, ka Kalvīša vizīte Maskavā būs pozitīvs impulss abu valstu attiecībās.

«Pēc mūsu pēdējās tikšanās 2006. gada jūnijā ir notikuši būtiski pavērsieni, kā arī parakstīts ekonomiskās sadarbības līgums. Šodien tikšanās iemesls ir ļoti pozitīvs — robežlīgums. Mēs arī apspriedām virkni jautājumu, kas ir abu valstu interesēs,» pēc tikšanās sacīja Fradkovs.

Krievijas premjers cerīgi raugās uz robežlīguma sekmīgu ratifikāciju: «Cerams, ka robežlīguma ratifikācija paies bez negaidītiem pārsteigumiem. Robežlīguma parakstīšana nenozīmē visu problēmu atrisinājumu — ir svarīgi ievērot abu pušu intereses. Ceram uz loģisku pieeju arī no Latvijas puses.»

«Vēlamies stabilas un pragmatiskas attiecība ar kaimiņvalstīm. Latvija ir gatava šo [robežlīguma] jautājumu kārtot jau kopš 1997. gada. Šis varētu būt dialoga turpinājums, kas sakrājies pa šiem 15 gadiem,» pēc tikšanās sacīja Kalvītis. «Priecājos, ka izdevās atjaunot Latvijas un Krievijas starpvaldību komisiju. Mēs esam gatavi iet uz priekšu dinamiski šajos jautājumos abu valstu attiecībās.»

Kalvītis norādīja, ka Latvijas valdībā bijušas politiskās debates, kurās secināts, ka robežlīguma ratifikācijai nevajadzētu sagādāt grūtības. «Līdz maija beigām ceram veikt politiskās debates un ratificēt robežlīgumu,» cerīgs ir Kalvītis. Viņš gan piebilda, ka «tas ir ātrākais termiņš, kādā varētu notikt līguma ratifikācija».

Pulksten 11.45 pēc Latvijas laika notiks Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšana.

Pēc robežlīguma parakstīšanas tas būs jāratificē abu valstu parlamentiem. Pašlaik Latvijas diplomāti strādā, lai pēc līguma ratifikācijas būtu iespējama Vīķes-Freibergas un Krievijas prezidenta Putina tikšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu