Sākas «Stomp» izrādes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Rīgā no dažādām Eiropas pilsētām ieradās visi 13 «Stomp» dalībnieki, lai, sākot no šā vakara, līdz pat 1. aprīlim sniegtu astoņas izrādes, kuras kopā varēs noskatīties gandrīz 10 000 skatītāju.

Viena no populārākajiem skatuves uzvedumiem sagatavošanai vakar visas dienas garumā notika skatuves uzstādīšanas darbi, kuros bija iesaistīti apmēram 20 cilvēki. Izrāžu norises vietā — Kongresu namā — tika izveidota speciāla divu līmeņu skatuve ar dekorācijām, kā arī ieklāts grīdas segums, kas tika arī nokrāsots.

Kaut arī «Stomp» šovs ir vairāku cilvēku kopīgs darbs, kam ir noteikts scenārijs, katram tā dalībniekam, kurš ir spilgta personība, ir ļauts improvizēt un izpaust savu individualitāti un īpašās prasmes, padarot izrādes vēl jo interesantākas.

Grupas dalībnieki priekšnesumos rada mūziku ar jebkuru priekšmetu. Izrādē tiek izmantoti sadzīves priekšmeti: slotas, spaiņi, «Zippo» šķiltavas, plastmasas maisiņi. Tie nav pierasti, standarta mūzikas instrumenti, bet radītais rezultāts uzrunā skatītājus.

Kopš 1991. gada, kad notika grupas pirmā uzstāšanās, tā visā pasaulē ir sniegusi 10 000 priekšnesumu, uz kuriem pārdoti 10 miljoni biļešu. 2003. gadā «Stomp» ar ļoti labiem panākumiem viesojās arī Latvijā. Šoreiz viņi atgriezušies ar jaunu programmu.

Patlaban no tirdzniecībā atlikušajām biļetēm daļa ir papildvietas, kuras lielākoties ir atsevišķas sēdvietas. Šīs biļetes nopērkamas par ievērojami samazinātu cenu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu