Kalvītis: robežlīguma apstrīdēšana netraucēs to realizēt dzīvē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja kāds apstrīdēs Latvijas un Krievijas robežlīgumu Satversmes tiesā, tas netraucēs tā virzīšanu ratifikācijai Saeimā. Tā otrdien pēc robežlīguma parakstīšanas sacīja Latvijas premjers Aigars Kalvītis.

Parakstīts Latvijas un Krievijas robežlīgums

«Krievija patiesi vēlas sakārtot savas attiecības ar Eiropas Savienību kopumā,» teica Kalvītis. «Latvija ir Krievijas un Eiropas Savienības ārējā robeža, un šis robežlīgums ir ne vien Latvijas, bet arī visas Eiropas Savienības drošības jautājums.»

Kalvītis apliecināja, ka tālāk Saeima un valdība virzīsies uz ratifikāciju. Ministru prezidents no savas puses apliecināja, ka Latvija ar robežlīguma ratificēšanu nekavēsies. Viņš izteica cerību, ka līguma ratificēšana varētu notikt līdz maija beigām.

Runājot par to, ka kāds varētu apstrīdēt šā līguma likumību Satversmes tiesā, Kalvītis teica: «Šādas situācijas, kad tiek apstrīdēti valdības lēmumi, notiek bieži. Ja kāds grib pārbaudīt robežlīguma atbilstību Satversmei, viņam tas ir iespējams. Ratifikācijas process notiks, neskatoties uz robežlīguma apstrīdēšanu.» Ja kāds arī apstrīdēs robežlīgumu Satversmes tiesā, tas tomēr netraucēšot tā realizēt dzīvē.

Patlaban gatavību apstrīdēt robežlīgumu Satversmes tiesā izteikušas partijas «Jaunais laiks» un «Visu Latvijai!».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu