Džakuzi — spermatozoīdu ienaidnieks

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.potencialis.lv

Vīrietim atrašanās karstā vannā vai džakuzi var izraisīt neauglību. Pie šādas atziņas pēc rūpīgiem pētījumiem nonākuši zinātnieki no Sanfrancisko Kalifornijas universitātes.

Eksperimenti ilga trīs gadus un pierādīja, ka karstās vannas negatīvo efektu var novērst, ja laikus atsakās no šīs prakses, taču reproduktīvās spējas atgriežas tikai pusei džakuzi cienītāju.

Pēc Veselības kontroles un Saslimstību brīdināšanas centra datiem aptuveni 7% amerikāņu pāru nespēj dabīgā ceļā ieņemt bērnu. Savukārt pēc Amerikas Reproduktīvās medicīnas biedrības datiem 30% gadījumu neauglībā vainojams vīrieša veselības stāvoklis, tikpat bieži vainīga sievietes veselība, bet atlikušajos 40% — abu partneru medicīniskas problēmas vai nenoskaidroti iemesli.

80–90% gadījumu neauglību iespējams izārstēt ar medikamentiem vai veicot īpašas ķirurģiskas manipulācijas. Mazāk nekā 3% gadījumu jāizmanto mākslīgā apaugļošana.

Par augstu temperatūru negatīvo ietekmi uz dzīvnieku un cilvēku sēklinieku funkciju zināms jau diezgan sen — Japānā daudzus gadsimtus pastāv tradīcija, ka bezbērnu vīrieši nedrīkst iet karstā vannā. Pirmie zinātniskie pētījumi šajā jomā tika veikti 20. gadsimta 40. gadu beigās.

Savukārt mūsdienu medicīna gandrīz viennozīmīgi apgalvo, ka jebkādas karstas kompreses pazemina spermas ražošanu un ierobežo spermatozoīdu kustīgumu. Piemēram, pirms neilga laika tika pierādīts, ka vīrietim turēt klēpī ieslēgtu portatīvo datoru ir ārkārtīgi kaitīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu