Putins: robežlīgums neatrisina visas problēmas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pauda prieku par noslēgto Latvijas un Krievijas robežlīgumu, taču, viņaprāt,  tas neatrisina visas problēmas. Viņam piekrita arī Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis, sakot, ka «ir daudz jautājumu, kuri savstarpēji ir jārisina». Putins un Latvijas premjers trešdien tikās Krievijas prezidenta rezidencē Novoogorjovā.

<font size="2">Fotogalerija: Robežlīguma parakstīšana Maskavā</font>

«Šī ir pirmā oficiālā Latvijas premjerministra Aigara Kalvīša vizīte Krievijā. Priecājos, ka kontakti turpinās, un apsveicu ar robežlīguma parakstīšanu,» tikšanās reizē teica Putins, apsveicot abu valstu premjerus — Aigaru Kalvīti un Mihailu Fradkovu — ar līguma parakstīšanu. «Mums ir skaidrs, ka līguma parakstīšana ir svarīgs posms, taču tas neatrisina visas problēmas. Aug Krievijas investīcijas Latvijas ekonomikā. Mēs ceram, ka Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts spēlēs pozitīvu lomu Eiropas Savienības investīcijās Krievijā.»

Kalvītis atbildēja ar pārliecību, ka Latvijai jābūt stabilām un pragmatiskām attiecībām ar Krieviju. «Nedomāt vienam par otru būtu nepareizi,» sacīja Kalvītis.

Ministru prezidents norādīja, ka tikšanās laikā ir pieskārušies saimnieciskas dabas jautājumiem — tranzīta problēmām, investīcijām, dažādiem līgumiem. Kalvītis priecājās, ka tikšanās laikā valdīja laba gaisotne. Viņš pēc šīs tikšanās norādīja, ka abām pusēm ir vēlme uzturēt labas attiecības.

Abas puses arī pārrunāja 20. gadsimta traģisko vēsturi. Kalvītis pauda prieku, ka patlaban ir iespējams mierīgi sarunāties un tas sniedz iespēju veidot konstruktīvu dialogu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu