Klāt aktīvās kosmētikas sezona

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sagatavo sevi vasarai, lai tajā vari plaukt un ziedēt!

Iestājoties pavasarim, daudzām noteikti liekas: vai dieniņ, man taču ir krunciņas, man ir zilgani riņķi zem acīm, āda ir sagurusi un pelēka. Tas tāpēc, ka spilgtajos pavasara saules staros kļūst redzams viss, ko ādai nodarījusi ziema. Ko iesākt?

Āda būs pateicīga

«Pēc ziemas ādai vajadzīga īpaši rūpīga kopšana,» saka skaistumkopšanas salona Tulips kosmetoloģe Ingūna Ozoliņa. «Ja sieviete, atbilstoši savam ādas tipam, visu ziemu ir lietojusi vai mitrinošus, vai barojošus krēmus, tad šis ir īstais laiks – līdz pat vasaras sākumam, līdz kādiem plus divdesmit diviem grādiem –, lai sāktu lietot aktīvo kosmētiku. Jo pavasaris ir laiks, kad āda visu, ko tai dod, ievelk iekšā.»

Kosmetoloģe stāsta, ka pavasara siltais gaiss, kad temperatūra ārā un iekštelpās ir daudzmaz izlīdzinājusies, ādai ir ļoti labvēlīgs – tā labi adaptējas un ir īpaši gatava uzņemt visu aktīvo kosmētiku: visas pretgrumbu līnijas, ar liftingu, ar elastāniem un kolagēniem bagātus krēmus, ar bioloģiski aktīvām vielām, ar vitamīniem. Tāpat šis laiks ir labvēlīgs sejas tīrīšanai – gan mehāniskajai, gan ar attīrošām maskām, ja āda pārāk jutīga. «Ja aukstā laikā mazāk lietojām sejas skrubīti, tad tagad tā atkal varētu būt ādas papildu birstīte: kad birstējat logus, neaizmirstiet, ka jānobirstē arī seja!»

Kosmetoloģe uzsver, ka pavasara sejas sakopšanas darbos nevajadzētu piemirst arī par rokām, kājām, par visu ķermeni – ar skrubīti vajadzētu noberzt kājas, pēdas, rokas, elkoņus. Un šai laikā nevajadzētu žēlot ne kosmētiku, ne līdzekļus – āda būs ļoti pateicīga. «Kamēr nav pavisam karsts, jāsteidz sevi uzspodrināt. Pēc tam varēs sauļoties, ziedēt un plaukt tālāk,» piebilst Ingūna Ozoliņa.

Skaistumkopšanas speciāliste iesaka: vienu nedēļu lietot aktīvos krēmus un tad vienu nedēļu palietot mitrinošus un barojošus krēmu, un ļaut ādai pastrādāt pašai – lai tā pati sevi gan ietauko, gan veic aizsargfunkcijas, lai nepierod pie arvien aktīvākiem krēmiem un bez tiem vairs nespēj sevi savākt un būt starojoša. Un tad atkal var lietot aktīvos krēmus.

Masku improvizācija

Pavasaris ir sejas masku laiks. Kādas izvēlēties? «Pilnīga improvizācija! Dari ko darīdams, tikai dari!» saka kosmetoloģe. Viņa domā, ka ķirbjos un burkānos nekādu īpašu vitamīnu vairs nav, tāpēc tagad drīzāk jāizvēlas Mārupes gurķi – tie ir ideāli ar lielo ūdens daudzumu un savām mitrinošajām īpašībām. Var likt arī olu masku: olas baltumu saputo, pievieno laima sulu – tā ir lieliska attīroša maska. Bet, ja gribas liftinga masku, olas dzeltenums jāsajauc ar medu, ar dažiem pilieniem laima sulas un nedaudz eļļas. «Daudzas sievietes grēko ar liftinga maskām: apguļas, viss smuki nostiepjas, bet tad pieceļas sēdus, āda ieņem savu dabīgo stāvokli, un maska ieplaisā. Tas ir slikti! Tāpēc vienmēr savām klientēm iesaku sagatavot blakus mitru dvielīti – kad liftinga procedūra beigusies, masku vajag samitrināt – jo maska ieplaisājot vēl pastiprināti iecērt sejā krunkas.»

Pavasarī ļoti laba ir maska no pieneņu lapām – šai laikā tās ir bagātas ar minerāliem, vitamīniem, sevišķi ar C vitamīnu. Svaigas pieneņu lapiņas ar piestiņu riktīgi samīca, piepilina klāt eļļu (vai saldo krējumu) un liek uz sejas. Kosmetoloģe pati izmēģinājusi šo masku, liekot klāt vēl arī auzu pārslas – lai nav pārāk zaļš un nenobaida apkārtējos... «Pirmajās pieneņu lapiņās ir baigais vitamīnu avots, nekur citur tādu nedabūt!» viņa piebilst.

Ingūna Ozoliņa skaidro: var taisīt masku kūri – trīs, četras, piecas maskas. Vislabāk – vienu dienu izlaižot. Bet ideāli ir likt sejas masku divas reizes nedēļā. Tas gan vairāk attiecas uz aktīvajām maskām kosmētiskajā kabinetā, dabīgās maskas var likt biežāk. Katrā ziņā maskas (mitrinošas, attīrošas, vitaminizējošas un tonizējošas) ir lielisks veids, kā uzlabot ādas apgādi ar barības vielām, atsvaidzināt sejas krāsu un izlīdzināt sīkās grumbiņas.

Superefekts ar olīveļļu

Kosmetoloģe vēlreiz uzsver, ka nevajadzētu atstāt novārtā ķermeni – mīkstinošas un mitrinošas maskas vajag likt arī uz kājām, jo kāju āda plānās zeķbiksēs ziemā ļoti cieš, un pavasarī nereti tā ir tik sausa, ka lobās. Tad, vienkārši ieziežot ar parastu ķermeņa krēmu, nebūs līdzēts. Tāpēc Ingūna Ozoliņa iesaka visvienkāršāko masku, kas pagatavojama mājas apstākļos: «Extra virgin» olīveļļa, kurai piepilina klāt kādu aromātisku eļļu – vai citrusaugu, vai lavandu, vai mandeļu. Vispirms sausā kāju āda dušā jānoskrubē, un tad tā pamatīgi jāieziež ar eļļu, tai skaitā pēdas. Un nevis tā, lai iesūcas, bet tā, lai spīd. Un tad atlaisties gultā uz dvieļa un pagulēt pusstundu. Būs superefekts! Turklāt nevajadzētu aizmirst, ka ādas izskatu labvēlīgi ietekmē ne vien kosmētiskie līdzekļi, bet arī svaigs gaiss, veselīgs uzturs un pietiekams miegs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu