Zoodārza zvēri saņems VID konfiscētos augļus, ogas un riekstus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nolēmis Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam nodot 927 kilogramus dažādu augļu, ogu, riekstu un sēklu, kas pagājušajā nedēļā konfiscēti Rīgas Centrāltirgū.

Kopumā VID konfiscējis un zoodārzam nolēmis nodot 30 kilogramus lazdu riekstu, 20 kilogramus nelobītu un vienu kilogramu lobītu valriekstu, 10,5 kilogramus nelobītu saulespuķu sēklu, 2,5 kilogramus žāvētu aprikožu un 54 kilogramus granātābolu, kā arī 32 kilogramus tumšo un 90 kilogramus gaišo vīnogu, 120 kilogramus tomātu, 48 kilogramus hurmas, 125 kilogramus meloņu, 43 kilogramus gurķu, 68 kilogramus greipfrūtu, 15 kilogramus paprikas, 18 kilogramus banānu un 250 kilogramus mandarīnu.

Kā informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā, 3.novembrī VID veicis 11 tematiskās pārbaudes tirdzniecības vietās Rīgas Centrāltirgū un konstatējis deviņus dažādus pārkāpumus saistībā ar tirdzniecības noteikumu neievērošanu. Konfiscētajiem 927 kilogramiem kārumu trūcis izcelsmi apliecinošu dokumentu un tie nodoti zooloģiskajam dārzam.

Pārbaužu laikā VID inspektori konstatēja, ka tiek tirgoti produkti bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem vai ievestas preces, ka pirkumi netiek reģistrēti kases aparātā un ka uz vietas neatrodas attaisnojuma dokumentu reģistrs.

Piecos gadījumos tirgotāji, uzzinot, ka pircējs ir VID inspektors, atstāja tirdzniecības vietu un neatgriezās, neuzrādot dokumentus, kas ir nepieciešami, lai veiktu tirdzniecību tirgus teritorijā. Pamestās preces tika atzītas par bezsaimnieka mantu un kopā ar pārtikas produktiem, par kuriem nevarēja uzrādīt izcelsmi apliecinošus dokumentus, tika konfiscētas.

Tā kā augļi, ogas un rieksti atzīstami par ātri bojājošos preci, tos nepieciešams realizēt īsā laika posmā, tāpēc VID konfiscētos augļus, ogas un riekstus nodevis Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam.

Par tirgū fiksētajiem pārkāpumiem sāktas administratīvo pārkāpumu lietas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu