Amerikāņu blūzs un Latvijas rokenrols tiksies uz vienas skatuves

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc divām nedēļām oficiālajā rokenrola dzimšanas dienā 12. aprīlī rokenrola un blūza cienītāji pulcēsies uz koncertu, kurā uz vienas skatuves uzstāsies divi profesionāļi — viens no ASV, bet otrs no Latvijas. Tomijs Kastro kopā ar «Tommy Castro Band» iepriecinās Latvijas klausītājus ar īstu amerikāņu blūzu, savukārt Pits Andersons ar «American Dream» izpildīs lielisku rokenrolu.

1991. gadā Tomijs Kastro izveidoja savu grupu «Tommy Castro Band», kas uzreiz kļuva par vienu no populārākajām blūza grupām Sanfrancisko, divreiz saņemot prestižo balvu «Bay Area Music Awards». Kad 1996. gadā klajā nāca albums «Exception to the Rule», tas ieguva preses un mūzikas industrijas uzmanību, un jaunais izpildītājs tika nodēvēts par «uzlecošo blūza fenomenu». Dziesmas no otrā albuma «Can't Keep A Good Man Down», pēc klausītāju lūguma, ilgu laiku tika atskaņotas vairāk nekā 400 radiostaciju ēterā, bet trešais albums, kas izdots 1999. gadā, — «Right As Rain» atzīts par visu laiku labāko albumu žurnāla «Blues Revue» aptaujā.

B. B. Kings bija sajūsmā par Tomija grupu un 2001. un 2002. gadā uzaicināja piedalīties savu koncertu atklāšanā. Arī leģendārais Karloss Santana koncertējis kopā ar «Tommy Castro Band» un atzinis, ka blūzs esot meistara rokās: «Tomijs Kastro lieliski spēlē ģitāru, viņam ir laba balss un vēlme skart katra klausītāja sirdi.»

Pašlaik Tomijs Kastro strādā pie jaunā albuma «Soul Shaker» izdošanas un aktīvi koncertē. 2007. gada aprīlī Tomija grupai paredzēta Eiropas turneja, kuras laikā viņš piedalīsies slavenajā Burnlejas (Anglijas) blūza festivālā, kur pārstāvēti labākie blūza izpildītāji no visas pasaules. Eiropas turnejas laikā Tomijs Kastro uzstāsies arī Rīgā.

Rīgā Tomijs Kastro uzstāsies kopā ar neapstrīdamo Latvijas amerikāņu rokenrola karali Pitu Andersonu. Atbilstoši vairāku ārzemju mūziķu un kritiķu viedoklim Pits ir viens no labākiem «Oldies» mūzikas interpretētājiem un aranžētājiem, viņam piemīt īpašs talants atrast tās nepelnīti aizmirstās vai pilnīgi nepazīstamās dziesmas un iedvest tām jaunu dzīvi.

12. aprīļa koncerts Kongresu namā kļūs par lielisku dāvanu īstiem labas mūzikas cienītājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu