TB/LNNK balsos pret robežlīguma ratifikāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Apvienība «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» (TB/LNNK) neatbalstīs Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikāciju. Izskatot minēto jautājumu valdībā, TB/LNNK ministri balsos pret to, norādot, ka robežlīgums ir pretrunā ar Satversmi, kurā teikts, ka par valsts teritorijas maiņu var lemt tikai tautas nobalsošanā. Tā piektdienas vakarā nolēma partijas valde.

Apvienības deputāti balsos pret robežlīgumu, ratificējot to Saeimā. Taču, iespējams, likumprojekta izskatīšanas gaitā TB/LNNK iesniegs likumprojektam priekšlikumus ar atsauci uz tiesisko pēctecību.

TB/LNNK valde izvērtējusi arī apvienības biedru Annas Seile un Gunāra Laicāna rīcību, atbalstot opozīcijā esošās partijas «Jaunais laiks» (JL) pieteikumu Satversmes tiesai, kurā apstrīdēta robežlīguma atbilstība konstitūcijai.

Valde nolēmusi abus deputātus bargi nesodīt, jo koalīcijas līgumā ir paredzēts, ka frakcija nevar atbalstīt opozīcijas pieteikumus, taču šajā konkrētajā gadījumā JL rīcību atbalstījuši individuāli deputāti.

27.martā Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) un Krievijas premjerministrs Mihails Fradkovs parakstīja jau 1997.gadā parafēto abu valstu robežlīgumu. Līgums, kas jāratificē abu valstu parlamentiem, paredz, ka agrākais Latvijas Abrenes apriņķis ietilpst Krievijas Federācijas teritorijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu