Cik Itālijā ir seksa sprinteru?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.potencialis.lv

Gultā steiga nepalīdzēs — to zina visi. Un tomēr priekšlaicīga ejakulācija ir pati izplatītākā seksuālā slimība pasaulē.

Itālijā, piemēram, šajā jomā darbojas apmēram četri miljoni sprinteru. Lielākoties tie ir jaunieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem.

Lai apspriestu šo problēmu, Berlīnē konferencē sapulcējās visas pasaules ievērojamākie urologi. Konferences gaitā tika īpaši apspriests viens no pētījumiem, kurā speciālisti savus pacientus bija pat hronometrējuši. Izrādījās, ka liela daļa pacientu izturēja ne ilgāk par trim minūtēm, bet bija arī daudzi pacienti, kuri «nogāja no sacīkšu celiņa» vēl ātrāk! Un iemesls tam vienmēr bija psiholoģisks: trauksme, stress un satraukums par to, vai «pasākums» beigsies ar uzvaru, — tā eksperimenta rezultātus izskaidroja itāliešu urologu biedrības prezidents Vinčenco Mirone.

Kā teica profesors, mīlētāju steigas iemesls ir aplamie mīti, ko viņi uzzinājuši, lasot presi, skatoties filmas un televīziju. Beidzamajā laikā modē ir mačo tipa vīrieši, kuri visās iespējamās situācijās demonstrē savas satriecošās seksuālās spējas.

Jaunieši katru dienu nevilšus salīdzina sevi ar šiem tēliem un grib tiem līdzināties, tos atdarināt. Erotiskā informācija, kas gāžas pāri masām, mudina salīdzināt gan filmu varoņu un savu ārējo izskatu, gan arī locekļa izmēru. Īpaši to cenšas darīt jaunieši. Beidzamajā laikā arvien vairāk jauno cilvēku vēršas pie speciālistiem ar lūgumu palielināt viņu locekļus, kaut arī tie ir normas robežās.

Papildus jau minētajam jauniešiem parādījusies arī tāda grūti konstatējama vaina kā impotence un neauglība. Itāliešu profesori tikai noplāta rokas: vēl pirms pāris gadiem šajā valstī visiem vīriešiem pirms iesaukšanas armijā notika vispārējas medicīniskas pārbaudes, pēc 18 gadu vecuma iestāšanās viņi apmeklēja arī urologu. Diemžēl tagad tas vairs nenotiek, tāpēc pacienti pie ārsta ierodas tikai tad, kad patoloģija jau ir acīm redzama un to grūti ārstēt.

Turklāt vīrieši nesteidzas apmeklēt urologu — viņi savu impotenci var slēpt pat divus gadus un ilgāk. Sievietes, atklājot ginekoloģiskas problēmas, pirms iešanas pie ārsta vidēji apdomājas tikai divas nedēļas. «Šai problēmai jāpievērš sabiedrības uzmanība!» apgalvo speciālisti Itālijā. Pēc viņu aprēķiniem, apmēram divi miljoni itāliešu vīriešu, kam ir problēmas ar impotenci, kautrējas iet pie ārsta. Turklāt astoņi no desmit vīriešiem labāk atsakās no seksuālās dzīves nekā iet pie ārsta un atklāj tam savas kaites. 

Lai cīnītos pret šo vīriešu kautrību un sabiedrībā valdošajiem stereotipiem, Londonā tika nodibināta īpaša alianse — European sexual dysfunction alliance. Eiropas speciālisti apgalvo, ka 82% gadījumu impotenci iespējams ārstēt. Protams, ja laikus iet pie ārsta. Vēlams iesaistīt ārstēšanas procesā arī dzīvesbiedres, jo vīra impotences dēļ ļoti bieži izjūk ģimenes, tātad tā ir abiem partneriem kopīga problēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu