Princis Čārlzs neatgūs dienasgrāmatu kopijas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Neveiksmīgi beidzies britu troņmantnieka prinča Čārlza mēģinājums tiesas ceļā atgūt savu dienasgrāmatu kopijas, kas pašlaik ir laikraksta «The Mail On Sunday» rīcībā. Tā lēmusi Lielbritānijas augstākā tiesa, tādējādi atceļot apelāciju tiesas lēmumu, kas uzlika par pienākumu atgriezt dienasgrāmatu kopijas.

Žurnālistu rīcībā šie dokumenti nokļuva pēc informācijas noplūdes prinča birojā – joprojām nav zināms, cik lielu summu laikraksts samaksājis labdarim, kurš tam nodeva dienasgrāmatu kopijas. 2005. gadā «The Mail On Sunday» publicēja izvilkumus no dienasgrāmatām, kas attiecas uz Honkongas tēmu – 1997. gadā, laikā, kad pilnā sparā ritēja šīs britu kolonijas nodošana Ķīnas pārvaldē, princis Čārlzs tur pavadīja diezgan ilgu laiku. Dienasgrāmatas fragmenta publicēšana izraisīja samērā lielu skandālu, jo Čārlzs ne īpaši glaimojoši bija izteicies par ķīniešu politiķiem. Turklāt publikācija parādījās tikai dažas dienas pēc tam, kad Lielbritānijā ar oficiālu vizīti bija pabijis Ķīnas līderis Hu Dziņtao.

Pašlaik lieta tiesā iesaldēta līdz 21. maijam, vēsta Reuters. Laikraksta «The Mail On Sunday» izdevējs – kompānija «Associated Newspapers» – paziņojusi, ka atturēsies no jaunu dienasgrāmatu fragmentu publicēšanas, neinformējot par to prinča Čārlza advokātus. Taču, cik noprotams, runa patiešām ir tikai par informēšanu, nevis materiālu saskaņošanu ar prinča pārstāvjiem.

Tas rada bažas, ka jau drīzumā sabiedrība varētu uzzināt jaunas interesantas detaļas par troņmantnieka dzīvi. Jāatgādina, ka nākamgad karaļnams svinēs Čārlza apaļu jubileju – viņam apritēs 60 gadu. Finanšu ministrs Gordons Brauns pavēstījis, ka šim notikumam par godu tiks izdota speciāla piemiņas monēta piecu sterliņu mārciņu vērtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu