«Placebo» būs Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

29. maijā ar koncertu Latvijā, «Arēnā «Rīga»», uzstāsies ekscentriskie dvēseļu radinieki — vieni no spilgtākajiem Lielbritānijas rokmūzikas meistariem — grupa «Placebo».

Grupas vizītkarte neapšaubāmi ir tās dziedātājs Braiens Malko, viņa neparastais balss skanējums, kas, šķiet, ir spējīgs ietriekties klausītāja apziņā tiešā trāpījumā, un Braiena rakstītie dziesmu teksti, kuros piecu albumu laikā var izsekot dziedātāja un dziesmu tekstu autora transformācijai un izaugsmei no dumpīga un nesaprasta divdesmitgadnieka līdz tēva lomā nonākuša vīrieša atklāsmēm.

Multikulturālā un multiseksuālā grupa «Placebo» savu darbību sāka 1994. gadā, kad Luksemburgā zviedrs un skolā populārs puisis Stefans Olsdāls saskrējās ar amerikāņu izcelsmes kautrīgo un noslēgto Braienu Malko. Lai arī skolas laikā viņi bija tikko pārmijuši pāris teikumus, vienotā doma par grupas veidošanu izrādījās pamatots iemesls sākt sarunu. Viņiem pievienojās Braiena paziņa brits Stīvs Hjūits.

Pirmais grupas albums ar nosaukumu «Placebo» un pirmais zināmākais grupas hits «Nancy Boy» klajā nāca 1996. gadā. 1997. gadā «Brit Awards» ceremonijā «Placebo» izpildīja «T-Rex» dziesmu «20th Century Boy», ko vēlāk ierakstīja un arī paši izpildīja «R.E.M.» solista Maikla Staipa producētajā filmā «Velvet Goldmine», kuras sižets stāsta par glamroka posmu mūzikā. Jaunā grupa piesaistīja leģendārā Deivida Bovija uzmanību, un viņš uzaicināja «Placebo» uzstāties savai 50. dzimšanas dienai par godu rīkotajā koncertā Ņujoras «Madison Square Garden». Likumsakarīgi, ka «Placebo» otrā albuma «Without You I am Nothing» tituldziesmas ierakstā duetā ar Braienu dzied D. Bovijs. Šajā 1998. gadā iznākušajā albumā atrodami arī tādi grupas hiti kā «Pure Morning» un «Every You Every Me». Sekojošais trešais studijas albums «Black Market Music» ar dziesmām «Taste in Man», «Special K» un «Black – Eyed» izrādījās visgrūtāk un ilgāk tapušais grupas albums — ieraksts prasīja veselus deviņus mēnešus, un tā skanējumā saklausāma ietekme no septiņdesmito gadu amerikāņu un brita roka. Savukārt ceturtajā albumā «Sleeping With Ghosts» «Placebo» vairāk pievērsās tehnoloģiskiem eksperimentiem. Šā albuma singli bija «The Bitter End», «English Summer Rain» un «Special Needs». Limitētā albuma versijā, ko patlaban var iegādāties «i-tunes», kā otrais disks bija pievienots «Placebo» iespēlēto kaverversiju albums ar Keitas Bušas «Running Up That Hill», «Pixies» «Where Is My Mind», «Depeche Mode» «I Feel You», «Boney M» «Daddy Cool» u. c. 2004. gadā «Placebo» izdeva singlu izlasi «One More With The Feeling», kurā līdzās jau esošajiem grupas hitiem pievienoja divas jaunas dziesmas: «Twenty Years» un «I Do». Atzīmējot izlases iznākšanu, «Placebo» nospēlēja koncertu Vemblija stadionā Londonā, kurā «Without You I'm Nothing» uz skatuves viņiem pievienojas «The Cure» solists Roberts Smits. Kopā viņi nospēlēja vēl vienu dziesmu — «The Cure» «Boys Don't Cry». 2005. gadā sekoja uzstāšanās «Live 8» koncertā Francijā, un 2006. gadā iznāca jaunākais grupas albums «Meds» ar singliem «Infra-Red» un «Song To Say Goodbye». Albuma dziesmā «Broken Promise» kā viesmākslinieks piedalās Maikls Staips. Novērtējumu par dziesmu rakstīšanu «Placebo» saņēma pērn prestižā mūzikas žurnāla «Kerrang» balvu pasniegšanas ceremonijā kategorijā «Klasiskie komponisti».

www.bilesuserviss.lv

Biļetes cena stāvlaukumā būs 20 latu, bet pirmās tūkstoš biļetes stāvlaukumā skolēniem un studentiem maksās lētāk — 15 latu (koncerta dienā pie ieejas «Arēnā «Rīga»» kopā ar biļeti būs jāuzrāda attiecīgā apliecība). Sēdvietas maksās 25 latus, bet sēdvietas ar vislabāko redzamību (LMT biznesa kluba zonā un atbilstošās vietās pretējā pusē) — 35 latus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu