Kalniete elektroniskā pasta vēstulēs aicina parakstīties par referenduma ierosināšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Jaunais laiks» ( JL) Saeimas frakcijas deputāte Sandra Kalniete ar elektroniskā pasta palīdzību rosina cilvēkus parakstīties par referenduma ierosināšanu saistībā ar Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas apturētajiem grozījumiem Nacionālās drošības likumā un Valsts drošības iestāžu likumā.

«Es uz visām manā adrešu grāmatiņā ierakstītajām elektroniskā pasta adresēm nosūtīju vēstules, kurās  aicinu paziņas parakstīties par tautas nobalsošanas ierosināšanu. Tā ir katra paša izvēle, ko darīt ar šo saņemto vēstuli- izlasīt un parakstīties, izlasīt un neatsaukties aicinājumam, vai arī izdzēst neizlasītu,» sarunā ar portālu «Apollo» sacīja politiķe. Kalniete norādīja, ka saņēmusi arī vairākas atbildes vēstules par to, ka cilvēki ir parakstījušies un par šādu iespēju informējuši arī savus draugus.

«Es nevēlos, lai cilvēki, kas šo politisko krīzi ir izprovocējuši, triumfētu pār Valsts prezidenti un nostiprinātos savā visatļautības apziņā. Es atbalstu Valsts prezidentes aicinājumu pateikt nē oligarhu varai Latvijā,» vēstulē raksta Kalniete. Tāpat deputāte norāda, ka parakstīšanās par nobalsošanas ierosināšanu ir kā atgādinājums valdībai par to, ka ar tautas viedokli ir jārēķinās.

JL uzsākusi informatīvo kampaņu par prezidentes apturēto valsts drošības likumu nodošanu tautas nobalsošanai, uzrunājot un informējot par to cilvēkus un sadarbojoties ar nevalstiskajām organizācijām. Tāpat JL biedri nodrošina arī iespēju parakstīties par referenduma ierosināšanu tiem cilvēkiem, kuri paši saviem spēkiem nespēj ierasties speciāli organizētajās parakstu vākšanas vietās. Kā «Apollo» norādīja Kalniete, trešdien viņa kampaņas ietvaros tikusies ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem Smiltenē. «Mēs to neuzskatām par savu kampaņu, mēs to uzskatām par pilsoniskajai sabiedrībai svarīgu procesu,» sacīja Saeimas deputāte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu