Publiskots slepens dokuments rada aizdomas par augsta līmeņa politisko korupciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Televīzijā demonstrētajā raidījumā «Kas notiek Latvijā?» tā autors žurnālists Jānis Domburs iepazīstināja sabiedrību ar kādu viņa rīcībā nonākušu konfidenciālu dokumentu — vienošanos par savstarpēju sadarbību, kas varētu liecināt par augsta līmeņa koruptīviem darījumiem.

Konfidenciālais dokuments paredz dažādas saistības starp  Latvijas politisko un ekonomisko spēku pārstāvjiem un pusi, kas vienošanās tekstā dēvēta par «V pusi». Domburs pieļauj iespēju, ka ar «V pusi» vienošanās tekstā apzīmētas ar Ventspili saistītas personas un uzņēmumi, to varot secināt no vienošanās satura. 

Dokumentā politiskais un ekonomiskais spēks apņemas veikt vairākas aktivitātes un pieņemt lēmumus «V puses» labā, savukārt «V puse» sola radīt iespējas šiem spēkiem politiska un ekonomiska satura materiālu publicēšanu laikrakstā «Neatkarīgā Rīta Avīze» un citos «V» kontrolētos medijos. Tāpat šajos plašsaziņas līdzekļos «V puse» apņemas neievietot vienošanās partneriem netīkamas publikācijas.

Vienošanās slēdzēju viena puse, izmantojot politiskos spēkus, apņemas nepiedalīties Tautas partijas vadītā valdībā un neatbalstīt Saeimā, izņemot atsevišķus kopējus balsojumus, ja tie nav pretrunā ar vienošanos. Tāpat dokumentā noteikts, ka «pusei» neskaidrību gadījumā jākonsultējas ar «V pusi». Vienošanās paredz arī vērst darbību uz valdības maiņu. Dokumenta saturs liecina, ka runa ir par 7. Saeimas laiku.

Vienošanās paredz noteiktu rīcību arī privatizācijas jautājumā, piemēram, politiskajam spēkam jāiestājas pret lielo uzņēmumu privatizāciju.

Dombura rīcībā esošais dokuments atbilstot oriģinālam dokumentam, tomēr žurnālists nenoliedz iespēju, ka vienošanās teksta nonākšana viņa rokās varētu būt politiski vai ekonomiski motivēta, tomēr tā nākšana gaismā atsverot šos iemeslus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu