Baldzēns: «Manis minēšana <i>stipendiātu</i> sarakstā ir blēņas»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Bijušais Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) 7. Saeimas frakcijas vadītājs Egils Baldzēns sevis minēšanu Ventspils mēra Aivara Lemberga stipendiātu pulkā nosauca par blēņām un par bijušā LSDSP vadītāja Jura Bojāra vecu rēķinu kārtošanu.

Baldzēns aģentūrai LETA sacīja, ka nav varējis atcerēties, ka būtu slēdzis līgumu ar ventspilniekiem, taču, ja prokuratūra Bojāram ir uzrādījusi līgumu, esot jāpiekrīt, ka Baldzēna paraksts uz tā ir.

Baldzēns neminēja, ar kuriem ventspilniekiem bez Lemberga partija toreiz runājusi. «Es pazinu vienīgi Lembergu, bet bija arī citi, par kuriem es neko nebiju zinājis,» sacīja Baldzēns. Viņš tomēr atzina, ka sadarbības līgums nav nekas slikts, ja partija vienojas par skaidriem sponsorēšanas nosacījumiem un ja tie parādās grāmatvedības atskaitēs. «Ir vienkārši smieklīgi sacīt, ka es aizgāju no LSDSP 18 000 latu dēļ, ja par partijai nelojālu rīcību varēja saņemt vairāk,» sacīja Baldzēns un piebilda, ka Bojārs, kas ir mācījies augstākajās Valsts drošības komitejas skolās, ir augstas raudzes provokators.

Tāpat Baldzēns pauda neizpratni, kā Lembergs varējis viņam maksāt, ja Baldzēna vadītā Sociāldemokrātu savienība ir aktīvi kritizējusi «Latvijas kuģniecības» privatizāciju. Viņš atzina, ka Lembergs tiešām esot zvanījis gan viņam, gan Bojāram un aicinājis nebalsot par Vairas Vīķes-Freibergas ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā, jo toreiz, pēc Lemberga sacītā, viņam ir citi kandidāti.

«Viņš ne tikai Bojāram, bet arī man rekomendēja izvēlēties Raimondu Paulu, Anatoliju Gorbunovu vai Induli Bērziņu prezidenta amatam,» sacīja Baldzēns un atcerējās, ka Bojārs iepriekš bijis pret Vīķes-Freibergas kandidatūru, taču, uzzinot, kādu izglītību Valsts prezidente ieguvusi, Bojārs savas domas mainījis.

Tomēr Baldzēns pēc Bojāra izteiktajiem apgalvojumiem netaisās vērsties tiesā, jo negrib attīstīt konfliktu. Ja Bojāram ir vajadzīgs kādam uzbrukt, viņam neesot iebildumu ar viņu debates turpināt.

Savukārt Pēteris Salkazanovs, vaicāts, kas, pēc Bojāra sacīta, esot «50», ko Salkazanovs saņēmis no Lemberga, aģentūrai LETA atbildēja, ka nezinot, kur tādus atrast, jo viņam tādu nekad nav bijis. Salkazanovs uzsvēra, ka «Jelgavas autobusu parka» valdes locekļa amatā viņu iecēla Jelgavas pilsētas Dome, taču konkurss uz šo amatu, pēc viņa domām, nebija izsludināts.

Jau ziņots, ka starp apcietinātā Ventspils mēra Aivara Lemberga tā dēvētajiem stipendiātiem bijis bijušais Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas Saeimas frakcijas vadītājs Egils Baldzēns un partijas biedrs Pēteris Salkazanovs, Latvijas Televīzijas raidījumā «100. pants» sacīja Bojārs.

Sarunā ar Ģenerālprokuratūras darbiniekiem viņš pārliecinājies, ka Lembergs gan palīdzējis partijai, gan arī veicinājis tās šķelšanos. Prokuratūrā viņš saņēmis informāciju, ka Baldzēns saņēmis 18 000 latu, bet «Salkazanovs dabūja 50», sacīja Bojārs, neprecizējot, vai tā bijusi nauda tūkstošos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu