Kalvītis: Lembergs vienojies arī ar JL

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tautas partijai (TP) gadījies izjust spiedienu, ko radījusi Ventspils mēra Aivara Lemberga noslēgtā vienošanās ar citiem politiķiem, ne vien 90. gadu beigās, bet arī 2002. gadā, kad Lembergs vienojies ar toreizējo «Jaunā laika» (JL) līderi Einaru Repši par ekonomiskajām interesēm un vēršanos pret TP, apgalvo TP priekšsēdētājs Aigars Kalvītis. Repše šādus apgalvojumus noraida, piektdien vēsta laikraksts «Diena».

«Arī 2002. gadā, kad TP atstāja opozīcijā, bija skaidrs, ka ir vienošanās starp JL un Lembergu,» uzsvēra Kalvītis. Pēc Ministru prezidenta teiktā, abas puses 2002. gadā vienojušās par ekonomiskajām interesēm, arī par «Ventspils naftas termināļa» atdalīšanu no «Ventspils naftas» (VN).

«Tas, ka vienošanās ir, bija skaidrs, kad no VN koncerna, kur arī Latvijas valsts bija akcionāre, tika atdalīts terminālis, kas bija vērtīgākā VN daļa,» apgalvo TP līderis. Viņš uzsver, ka šis process noticis «atbilstoši ventspilnieku interesēm» un ka notikusi mērķtiecīga TP biedru vajāšana, vēsta laikraksts.

Savukārt Repše laikrakstam atzinis, ka gan pirms vēlēšanām, gan valdības veidošanas laikā ticies ar Lembergu. Pēdējās sarunas mērķis bijis panākt, lai Lembergs neiebilst pret Latvijas Pirmās partijas iekļaušanu Repšes valdībā. Runāts par pašvaldību lomas palielināšanu un tranzītbiznesa nākotni. Repše noliedz, ka bijusi kāda vienošanās par Tautas partiju vai kāds līgums, raksta «Diena».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu