Prezidente: vēršanās pret manu ievēlēšanu ir brīdinājums pirms nākamā prezidenta vēlēšanām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Izskanējusī informācija, ka pret Vairas Vīķes-Freibergas ievēlēšanu Valsts prezidentes amatā savulaik ir vērsies Ventspils mērs Aivars Lembergs, cenšoties pierunāt vairākus politiķus nebalsot par viņu, ir kā brīdinājums pirms nākamajām prezidenta vēlēšanām, uzskata Vīķe-Freiberga.

Vīķe-Freiberga jau iepriekš publiski teikusi, ka pret viņas ievēlēšanu vērsušies kādi politiskie spēki, aģentūrai LETA norādīja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) bijušais priekšsēdētājs Juris Bojārs atzinis, ka LSDSP līderi 1999. gadā slēguši slepenu vienošanos ar Lembergu. Līgums bijis spēkā vismaz līdz 2002. gadam, kad Bojārs zaudējis varu partijā.

Lembergs pēc līguma noslēgšanas esot mēģinājis Bojāru pierunāt, ka par Valsts prezidenti nevajadzētu ievēlēt Vīķi-Freibergu. Tomēr saistībā ar šo balsojumu Lembergs neesot piedāvājis naudu, Latvijas Televīzijas raidījumā «100. pants» teica Bojārs.

Arī bijušais LSDSP 7. Saeimas frakcijas vadītājs Egils Baldzēns aģentūrai LETA atzina, ka Lembergs zvanījis gan viņam, gan Bojāram un aicinājis nebalsot par Vīķes-Freibergas ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā.

Vīķe-Freiberga nekomentējot atsevišķu politisko partiju darbību, tāpēc viņa atteicās vērtēt LSDSP rīcību, slēdzot vienošanos ar Ventspils mēru. Tomēr Rozenberga uzsvēra, ka prezidente nosoda slepenu vienošanos slēgšanu starp politiskajām partijām un ekonomiskiem grupējumiem. Ja politiskā organizācija slēdz kādus slepenus sadarbības līgumus, var uzskatīt, ka «partija ir pārdevusies», vakar žurnālistiem sacīja Vīķe-Freiberga.

Kā ziņots, Valsts prezidenta vēlēšanas paredzētas šā gada 6. jūnijā, bet 7. jūlijā beidzas Vīķes-Freibergas pēdējais pilnvaru termiņš šajā amatā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu