Strīķe: slepenā vienošanās jāvērtē atbilstoši 90. gadu likumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai secinātu, vai Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) līderu 1999. gadā noslēgtā vienošanās ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu ir uzskatāma par politisko korupciju, jāveic pārbaude atbilstoši tā laika likumiem, aģentūrai LETA sacīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Viņa norādīja, ka KNAB ir iestāde, kas pieņem juridiskus lēmumus, tāpēc patlaban birojs nevar izdarīt secinājumus, pamatojoties tikai uz publiski izskanējušo informāciju. Savu viedokli birojs varēšot paust tikai pēc tiesiskā ceļā iegūtu pierādījumu saņemšanas jeb pēc pārbaudes beigām.

Strīķe, atsaucoties uz likumu, atteicās izpaust informāciju, vai žurnālista Jāņa Dombura publiskotais dokuments bijis KNAB rīcībā. Viņa norādīja, ka birojs pilda prokuratūras uzdevumus un informāciju ir tiesīgs izpaust tikai procesa virzītājs, kas šajā gadījumā ir prokuratūra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu