Šlesers: JP līgums ar Lembergu neparedzēja finansiālu atbalstu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jaunā partija (JP) 1998.gadā bija noslēgusi līgumu ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu un Ventspils uzņēmējiem, taču šī vienošanās neparedzēja finansiālu atbalstu, aģentūrai LETA teica bijušais JP līderis, tagad Latvijas Pirmās partijas (LPP) vadītājs Ainārs Šlesers.

Līgums ar Lembergu ticis slēgts kā ar reģionālas partijas pārstāvi un paredzējis sadarbību demokrātijas stiprināšanā un ekonomikas attīstībā, kā arī to, ka JP Saeimā neatbalstīs Tautas partijas (TP) premjera nākšanu pie varas.

«Mūsu līgums neparedzēja nekādu finansiālu atbalstu, un tajā bija tikai trīs punkti. Tā nebija ekonomiska vienošanās un atbilda partijas pārliecībai,» uzsvēra Šlesers.

Līgumu parakstījis Šlesers un bijušās JP biedres Ingrīda Ūdre (tagad ZZS) un Silvija Dreimane.

Šlesers neatcerējās visus parakstītājus no Ventspils puses, bet tie noteikti esot bijuši Lembergs un uzņēmējs, toreizējais AS «Ventbunkers» prezidents Olafs Berķis.

«Mums nekādas citas vienošanās nebija. Es biju tikko sācis darboties politikā, un noslēgtais līgums atbilda mūsu politiskajai pārliecībai,» sacīja Šlesers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu