No LSDSP izstājas partijas bijušais vadītājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Bijušajam LSDSP līderim Guntaram Jirgensonam, kura vadībā partija neveiksmīgi startēja 9.Saeimas vēlēšanās, nav pieņemama gaisotne organizācijā un tās pēdējā laikā īstenotā labējā politika, tāpēc viņš šonedēļ ir paziņojis par izstāšanos no LSDSP, sestdien vēsta laikraksts «Diena».

Savukārt partijas tagadējais priekšsēdis Jānis Dinevičs to saista ar reformu grupu, kurā bija arī Jirgensons, kas beigusi darboties pēc LSDSP nonākšanas Rīgas domes koalīcijā. No partijas esot aizgājis arī vēl viens tās dalībnieks, tomēr priekšsēdis nevarēja atcerēties viņa uzvārdu, raksta «Diena».

Jirgensons tuvāko mēnešu laikā nedomājot stāties citā organizācijā, taču neizslēdz iespēju kādreiz pievienoties kādam centriskam politiskajam spēkam, par ko viņš konsultēšoties ar kolēģiem, kas jau ir aizgājuši no partijas.

«LSDSP ir pāraugusi par marionešu partiju labējo rokās, kas tēlo sociāldemokrātus,» Dienai piektdien sacīja Jirgensons, pastāstot, ka viņam februārī kāda persona arī izteikusi draudus, ja viņš kandidēs uz Rīgas organizācijas vadītāja amatu. «Draudi bija formulēti kā iespēja man zaudēt darbu un fiziska izrēķināšanās ar maniem bērniem nepakļaušanās gadījumā.

Kā vēsta laikraksts, draudi tika pamatoti ar partijas priekšsēdētāja ievērojamo stāvokli Rīgas domē,» raksta Jirgensons. Rīgas vicemērs Dinevičs sacīja, ka «tās ir pilnīgas dumības, jo tie ir neiespējami risinājumi». Viņam neesot nekāda sakara ar divu personu konfliktu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu