Jurkāns norāda uz «Parex bankas» interesēm politisko spēku izkārtojumā RD

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

«Parex bankai» vienmēr bijušas intereses par politisko spēku izkārtojumu un ietekmi Rīgas Domē, šādu viedokli pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā «100. pants» pauda ekspolitiķis Jānis Jurkāns.

Jurkānam bijušas sarunas ar «Parex bankas» prezidentu Valēriju Karginu, ko interesējis politisko spēku varas izkārtojums Rīgas Domē. Bijušais politiķis gan atturējās izteikt minējumus, kādas intereses bankai bijušas saistītas ar pašvaldību.

Saistībā ar minēto Jurkāns pauda izbrīnu, kāpēc pēdējā laikā runā tikai par attiecībām un līgumiem starp politiķiem un tā sauktās Ventspils ekonomiskās grupas pārstāvjiem, jo arī Rīgā notiekot šādas sarunas. Jurkāns atzina, ka galvenokārt šādas sarunas notiek par vēlamo ietekmi privatizācijā.

Jau ziņots, ka Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) vadītājs Juris Bojārs atzinis, ka LSDSP 1999. gadā slēgusi slepenu vienošanos ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Līgums bijis spēkā vismaz līdz 2002. gadam, kad Bojārs zaudējis varu partijā. Laikraksts «Diena» rakstīja, ka atbilstoši līgumam partija saņēmusi 70 000 latu.

Arī Jaunā partija (JP) 1998. gadā bija noslēgusi līgumu ar Ventspils mēru un uzņēmējiem, taču šī vienošanās neparedzēja finansiālu atbalstu, aģentūrai LETA teica bijušais JP līderis, tagadējais Latvijas Pirmās partijas vadītājs Ainārs Šlesers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu