Ričarda Gīra skūpsti izraisa nemierus Indijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Nemierus Indijas reliģiski noskaņoto iedzīvotāju vidū izraisījusi Holivudas kinozvaigznes Ričarda Gīra uzvedība. Pasākumā, kas bija veltīts cīņai pret AIDS, viņš publiski cieši apskāvis un neskaitāmas reizes noskūpstījis indiešu aktrisi Šilpu Šetiju.

Vairākas hinduistu organizācijas uzsvērušas, ka šādas vaļības Indijā neesot pieņemamas, jo tās neatbilstot tautas tradīcijām, un aicinājuši ekrāna zvaigznes publiski nožēlot grēkus. Indijas ziemeļos un centrālajā daļā notikušas desmitiem demonstrāciju, kurās dedzināti ne tikai R. Gīra, bet arī Š. Šetijas portreti, bet paši karstasinīgākie protestētāji pat pieprasījuši linča tiesu abiem aktieriem, ziņo «Reuters».

Š. Šetija, kas kļuva starptautiski pazīstama pēc uzvaras britu televīzijas realitātes šovā «Celebrity Big Brother», šķiet, pati bija nedaudz samulsusi 57 gadus vecā siržu lauzēja uzvedības dēļ. «Nu jau būs gana,» viņa sacījusi, mēģinot tikt vaļā no R. Gīra skavām, bet aktieris nav klausījies un turpinājis skūpstīt viņas rokas un vaigus. Pēc tam gan viņš kā īsts džentlmenis palīdzējis dāmai atgūt līdzsvaru un galanti paklanījies.

Pēc nemieru izraisīšanās Š. Šetija steigusies attaisnot R. Gīra uzvedību — atzīstot, ka viņš «nedaudz pāršāvis pār strīpu», viņa sacījusi, ka aktiera rīcībā neesot bijis nekā piedauzīga. Viņš vienkārši centies izklaidēt publiku un, tā kā nerunā hindu valodā, mēģinājis komunicēties Holivudas vai Bolivudas valodā, atkārtojot sava varoņa uzvedību filmā «Shall We Dance». «Viņš jau man piezvanīja un atvainojās, un lūdza pasacīt medijiem, ka atvainojoties visiem,» savu kolēģi no nepatikšanām mēģinājusi izpestīt indiešu aktrise.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu