IAD paspējis sev piešķirt pielaides valsts noslēpumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepilnu divu mēnešu laikā, kamēr spēkā bija strīdīgie grozījumi valdības noteikumos par valsts noslēpuma aizsardzību, Informācijas analīzes dienests (IAD) atjaunojis pielaides valsts noslēpumam divām personām, un augstāko pielaides kategoriju sev atjaunojis arī IAD priekšnieks Andris Brēķis, portālam «Apollo» pavēstīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) preses sekretāre Baiba Rāta.

Grozījumi valdības noteikumos paredzēja, ka IAD saviem darbiniekiem un arī vadītājam pats piešķir pielaidi valsts noslēpumam. Tagad, kad Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir apturējusi grozījumus ar valsts drošību saistītajos likumos, spēkā nav arī Ministru kabineta noteikumi, kas paredz, ka IAD pats saviem darbiniekiem piešķir pielaidi valsts noslēpumam.To var darīt tikai drošības iestādes.

«Patlaban grozījumi ir atcelti, bet pielaides valsts noslēpumam izsniegtas laikā, kad tie bija spēkā, līdz ar to pielaides ir likumīgas,» «Apollo» sacīja Rāta. Viņa norāda, ka pārejas noteikumos nav teikts, kas notiek ar tām pielaidēm, kas izsniegtas, kamēr likums bijis spēkā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu