Savas smaržas birojam, savas – pavedināšanai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Tu izvēlies lietišķā stila tērpu, dodoties uz darba interviju, un ietērpies seksīgā kleitā, ejot uz randiņu… Pienācis laiks arī smaržām likt strādāt tavā labā!

Ja mūsu skapji ir piebāzti ar biroja kostīmiem, izejamiem tērpiem un nedēļas nogales drēbēm, kad runa ir par smaržām, lielākā daļa sieviešu izvēlas ik dienu lietot vienas un tās pašas. Kaut arī «īstais un vienīgais» aromāts, kuru, iespējams, esi sev atradusi, sniedz tev nenovērtējamu drošības sajūtu, tu neizmanto to spēcīgo ieroci, par kādu var kļūt smarža! Turklāt ne jau visiem der viens un tas pats – parfīms, ar kuru tu iekārdini savu mīļoto, diezin vai atstās iespaidu uz tavu potenciālo darba devēju (ja vien tu necenties iekārdināt arī viņu…). Varbūt pienācis laiks pārtraukt tavas monogāmās attiecības ar smaržām un izošņāt visas iespējas, ko sniedz aromātu pasaule?

Parfīms birojam

Smaržas, kuras lietosi, dodoties uz darbu, ietekmēs to, kā tevi uztvers, tāpēc izvēlies prātīgi!

Darba intervijā noteicošais ir pirmais iespaids. Tevi vērtēs pēc kvalifikācijas, tomēr vienlīdz nozīmīgs ir veids, kādā tu sevi pasniedz – ar tērpu un arī ar smaržām. Izvēlies vieglu, patīkamu un tīru aromātu. Nesmaržojies ne ar ko smagu un juteklisku. Pamēģini «CK One Electric» (100 ml, Ls 35), «Clinique Happy» (30 ml, Ls 22).

Dažādās darba vietās arī apģērba etiķete ir atšķirīga, tas pats attiecas arī uz smaržām. Ja tu strādā bankā, tev nepieciešams kaut kas spirgts, lietišķs, bet ar raksturu. Laba izvēle ir «Burberry Summer for Woman» (50 ml, Ls 39), vai «Chanel Cristalle» (100 ml, Ls 52).

Ja tu darbā esi ciešā kontaktā ar klientiem, tavam parfīmam vajadzētu palikt fonā. Meklē vieglas, izsmalcinātas smaržas, piemēram, «Tommy Hilfiger Tommy Girl» (100 ml, Ls 40.65), «Lotto Woman» (50 ml, Ls 17), vai «Versace Bright Crystal» (30 ml, Ls 26).

Radošā vidē vari izmēģināt spēcīgus, bet ne pārāk piesātinātus aromātus. Piemēroti varianti būtu «Emporio Armani Remix She» (30 ml, Ls 27.50), «Guerlain Insolence» (30 ml, Ls 31), vai pat «YSL Opium Orchedee de Shine» (100 ml, Ls 41).

Ja tu esi priekšniece, elegantas smaržas dos signālu, ka tu esi galvenā. Tev vajadzīgs parfīms ar stāju un autoritāti – ar pikantu vai koksnes aromātu. Pamēģini «Dolce & Gabbana The One» (30 ml, Ls 29), «Sisley Soir de Lune» (30 ml, Ls 58», vai «YSL Cinema Festival d'Ete» (90 ml, Ls 41).

Kad esi lietojusi smaržas ilgāku laiku, tu pārstāj tās ievērot, tāpēc rodas kārdinājums pārdozēt. Centies vienmēr izsmidzināt vienu un to pašu daudzumu, lai taviem kolēģiem neaizcirstos elpa.

Smaržas var uzlabot garastāvokli un atdevi. Stresa situācijā nervus nomierinās lavanda (tai piedēvē arī atmiņu uzlabojošas īpašības). Pamēģini «L'Occitane Eau de Recolte Bleue» (100 ml, Ls 26.80). Citrusa notis «Carolina Herrera 212 Splash Woman» sniegs pacilājošu, uzlādējošu efektu asākam prātam.

Smaržas pavedinātājai

Atslēga uz viņa sirdi ir tev pašā degungalā! Tu nevienu nesavaldzināsi, ja nejutīsies ērti pati ar savām smaržām. Nepareizās smaržas ir kā pārāk šauri džinsi. Tāpēc neizvēlies aromātu tikai tāpēc, ka tu esi dzirdējusi, ka tas ir seksīgs. Pērc smaržas, kuras patīk tev.

Nekas nav tik satraucoši, kā doties uz pirmo randiņu. Ļauj, lai smaržas palīdz mazināt spriedzi. Vīriešiem sievietēs patīk tīrība, tāpēc izvēlies kaut ko vieglu un sievišķīgu, tomēr ne pārāk svaigu un sportisku – šādam aromātam var būt pārāk androgēns tēls, kas vīrieti var atbaidīt. Jauku un koķetu iespaidu vienmēr atstās liegas ziedu smaržas. Pamēģini «Lacoste Inspiration» (30 ml, Ls 23), «Ralph Lauren Romance» (30 ml, Ls 29.50), vai «Mexx Amsterdam Woman» (50 ml, Ls 19).

Kas vīriešiem šķiet seksuāli pievilcīgs? Zinātniski pierādīts, ka universālākais afrodīzijs ir vaniļa. Tas ir silts un pūkains aromāts, kas rada drošības un apmierinājuma sajūtu. Šķiet, ka «gardēžu» aromāti ir īstais ceļš uz viņa sirdi vai vismaz gultu… Meklē vaniļas notis «Thierry Mugler Angel» (50 ml, Ls 52), «Guerlain Shalimar» (30 ml, Ls 31», vai «Lancome Hypnose» (50 ml, Ls 39).

Aktīvāki ir parfīmi, kas satur, piemēram, sandalkoku, muskusu un ambru – tie ir jutekliski un intīmi. Saldais, tveicīgais aromāts, ko tie izplata, līdzinās dabiskajam ķermeņa aromātam, tāpēc tie pastiprina seksuālos signālus. Lūk, dažas izteikti seksīgas smaržas, kas liks viņam zaudēt galvu: «Lanvin Rumeur» (30 ml, Ls 27.90), «Valentino Rock'n'Rose» (50 ml, Ls 38).

Mums šķiet, ka puķu smaržas līdzinās spirgtam pavasara ziedu pušķim, bet daži puķu aromāti ir izteikti uzbudinoši. Sevišķi jasmīns, peonija un tuberoze ir ļoti seksīgi, rada intimitāti un raisa vīrieša iztēli. Ļoti kārdinoši ir «Bulgari Voile de Jasmin» (50 ml, Ls 37), «Burberry London» (30 ml, Ls 25.90), un «Stella McCartney Stella in Two Peony» (50 ml, Ls 42).

Uzsmidzini smaržas, pirms uzvelc tērpu. Tad tas maigi virmos caur audumu, bet kļūs intensīvāks, kad tu izģērbsies…

Bagātīgi aromāti būs ilgnoturīgāki par vieglajiem un svaigajiem. Un neaizmirsti par atšķirībām smaržu koncentrācijā! «Eau de toilette», «eau de parfum» un «parfum» atšķiras ar eļļas daudzumu sastāvā. Ja parfīmu jutīsi visu dienu, «eau de toilette» ir jāatjauno vairākas reizes.

Rakstu pilnībā lasi aprīļa «Cosmopolitan»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu