Būs paraugdemonstrējumi klaiņojošu kaķu un suņu ķeršanā video (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst. 11 Starptautiskās dzīvnieku aizsardzības organizācijas speciālists Braiens Folkners paredzējis demonstrēt suņu un kaķu ķeršanas praktiskos paņēmienus, informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) preses sekretāre Solveiga Smiltene.

Suņu un kaķu ķeršanas praktiskie paņēmieni tiks demonstrēti Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē "Līči" Stopiņu novada Līčos.

Folkners šonedēļ klaiņojošu suņu un kaķu ķeršanā apmāca PVD inspektorus.

PVD speciālisti iegūs iemaņas un prasmes dzīvnieku ķeršanā, nenodarot pāri dzīvniekiem un pasargājot paši sevi.

Tā kā Latvijā nav attiecīgās jomas speciālistu, PVD vienojies ar Starptautisko dzīvnieku aizsardzības organizāciju par apmācībām. PVD inspektori, kas ķeršanas paņēmienus apgūs Folknera vadībā, turpmāk līdzīgas mācības nodrošinās personām, kuras plāno nodarboties ar dzīvnieku ķeršanu.

Smiltene atgādināja, ka Ministru kabineta 2007.gada 4.septembra noteikumi par klaiņojošu suņu un kaķu izķeršanu noteic, ka fiziskas personas - dzīvnieku ķērājus uzrauga un kontrolē PVD.

Ar dzīvnieku ķeršanu saskaņā ar šiem noteikumiem var nodarboties fiziskas personas, kuras apmācītas klaiņojošu dzīvnieku ķeršanā, saņēmušas PVD izsniegtu apliecību par apmācību un noslēgušas līgumu ar dzīvnieku patversmi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu