Bez liekiem matiņiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par to, cik labi vēlamies izskatīties vasarā ar kailām kājām un tērpušās peldkostīmos, jādomā laikus. Ja problēmas sagādā liekais apmatojums, tagad ir pēdējais brīdis no tā atbrīvoties, turklāt viena no efektīvākajām metodēm ir lāzerepilācija, iesaka SIA «Lāzerklīnika» ārste Ināra Stepanova.

Lāzerepilāciju liekā apmatojuma noņemšanai ar nolūku samazināt matiņu augšanu veic dažādām ķermeņa daļām: kājām, rokām, padusēm, bikini zonai, ja nepieciešams, arī virslūpai, vēdera lejasdaļai vai jebkurām citām zonām.

Pirms lāzerepilācijas attiecīgā ķermeņa zona jāsagatavo divas nedēļas – šajā laika posmā nedrīkst veikt vaksāciju vai jebkāda cita veida matiņu izraušanu, jo tad šī procedūra nebūs efektīva. Lāzera stars ir ļoti īss, tāpēc matiņiem jābūt ādas līmenī, lai lāzers varētu tikt klāt to saknēm. Matiņi pirms lāzerepilācijas jānoskuj, jo tie nedrīkst būt garāki par ādas līmeni. Procedūras laikā lāzera enerģija pārvēršas siltuma enerģijā un matiņu uzkarsē, tāpēc matiņi ādas virspusē var kairināt ādu, un pēc procedūras uz ādas var parādīties apsārtums. Tieši tāpēc apmatojumu nepieciešams noskūt vai noņemt ar depilācijas krēmu, kurš arī iedarbojas tikai uz matiņu augšējo daļu.

Ļoti būtiska ir gan matiņu, gan ādas krāsa, jo lāzera stars iedarbojas uz tajos esošo pigmentu melanīnu – jo vairāk ir šā pigmenta, jo stiprāka ir lāzera iedarbība. Uz gaišu, bezkrāsainu apmatojumu lāzerepilācija iedarbojas mazāk efektīvi, tāpēc reizēm to nepieciešams pirms procedūras apstrādāt ar speciālu krāsu, kura iekrāso ne tikai tā virsējo, bet arī ādā esošo daļu. Tas pastiprina lāzera iedarbību.

Tā kā pigments, uz kuru lāzers iedarbojas, ir ne tikai matiņos, bet arī ādā, svarīga ir arī ādas krāsa – ja tā ir gaišāka, pastāv mazāka iespēja, ka pēc procedūras āda būs jutīga, sakairināta un apsārtusi. Tāpēc divu nedēļu sagatavošanas laikā nav ieteicams apmeklēt solāriju vai intensīvi sauļoties, ja vēlaties pasargāt savu ādu no liekām nepatīkamām sajūtām. Protams, nevarētu teikt, ka lāzerepilācija ir nesāpīga. Klientes stāsta, ka procedūras laikā var just kaut ko līdzīgu mazu, karstu adatiņu dūrieniem, taču šajā gadījumā efektu rada sakarsētie matiņi. Bet ilgi šī sajūta nav jāpacieš, jo lāzera stars iedarbojas momentāni un tā laukums nav lielāks par 1 kvadrātcentimetru. Ir iespēja pirms procedūras attiecīgo ķermeņa zonu apstrādāt ar anestezējošu krēmu, lai sāpes nejustu.

Lai pasargātu acis, lāzerepilācijas laikā gan speciālistam, gan klientam jāuzliek īpašas brilles, kuras nelaiž cauri attiecīgā garuma gaismas viļņus. Viss, izņemot lāzera staru, caur tām ir redzams.

Lāzerepilācijas procedūra jāveic trīs vai četras reizes ar 6 – 8 nedēļu intervālu, lai no apmatojuma atbrīvotos pilnībā. Vēlāk profilaksei to nepieciešams atkārtot reizi gadā, jo matiņi vairs neaug tik intensīvi kā agrāk. Pēc procedūras aptuveni divu nedēļu laikā lāzera staru saņēmušie matiņi pakāpeniski izkrīt, tie nepazūd uzreiz.

Ja izmanto lāzerepilācijas metodi, lai atbrīvotos no liekā apmatojuma, vajadzētu aizmirst vaksāciju un matiņu izraušanu, jo starp procedūrām to veikt nedrīkst, bet, kad vajadzīgās procedūras veiktas, vairs nav vajadzības pēc šīm metodēm, jo lāzerepilācija ir daudz efektīvāka.

Procedūras cena ir atkarīga no ādas virsmas laukuma un zonas:

  • padusēm tā maksā Ls 40 – 50,
  • bikini zonai (daļēji) Ls 50 – 60,
  • kājām visā garumā Ls 200 – 290, pusei Ls 100 – 150,
  • virslūpai Ls 10 – 20.

Atkārtotai lāzerepilācijai cenas ir zemākas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu