Likumos vēlas precīzi noteikt specdienestu darbību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Nacionālās drošības komisija šodien nosūtījusi vēstuli premjeram Aigaram Kalvītim (TP) ar aicinājumu izveidot darba grupu grozījumu sagatavošanai Nacionālās drošības likumā un Valsts drošības iestāžu likumā, kuros precīzi tiktu noteiktas specdienestu darbības, aģentūru LETA informēja komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

Jaundžeikars norādīja, ka pašlaik likumos nav sakārtots jautājums par privātpersonu telefona sarunu noklausīšanos, savāktās informācijas glabāšanu un iznīcināšanu, kā arī vēl vairāki citi jautājumi.

Jaundžeikars sacīja, ka komisija aicina par pamatu likuma grozījumiem izmantot Vācijas pieredzi. Bundestāga prezidents Norberts Lamerts par šo jautājumu jau ir ticies ar Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi (ZZS) un solījis Emsim sniegt palīdzību un informāciju likumprojektu sagatavošanā, informēja komisijas vadītājs.

Komisija plānojusi, ka grozījumi tiks izstrādāti līdz 1.septembrim, lai rudens sesijā tos varētu sākt skatīt Saeima, informēja deputāts.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu