Par Dagmāru un Džūliju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DFE

Šis mēnesis sācies ar varen skaļu pieteikumu latvju rokmūzikā – «Double Faced Eels» albuma iznākšanu. Lai svētītu šo gana patīkamo notikumu, zuši bija devušies trakulīgā apgaitā (precīzāk – apbraucienā) pa Rīgas ielām, paciemojoties arī «Neatkarīgās» redakcijā.

Lai gan albums «Kurš gribēja nogalināt Džūliju? Nezinu, bet trāpīja mums» jau ir uzcepts, pagaidām izdevies turēt rokās tikai tā demoversiju. Vismaz vēl piektdien no zušu frontes nāca bēdīgas ziņas, ka ripulis pagaidām Latvijas robežu nav šķērsojis un joprojām atrodas tā izdevēju «Antena» mītnes zemē Lietuvā. Starp citu, šis ir pirmais latviešu mūzikas albums, ko izdevusi šī lietuviešu kompānija, taču ne pēdējais. «Staigājām pa leišu tirgu, pienāca aizdomīgs tipiņš sporta tērpā un teica, ka viss būs kārtībā! Nu, un te nu tu redzi, kā ir kārtībā!» tikšanos ar lietuviešu izdevējiem «zušiem» raksturīgajā stilā komentē grupas basģitārists Čikijs.

Iepriekšējais disks tika izdots pašmāju «Platforma Records» paspārnē, taču sadarbība izčākstējusi.» Mēs viņiem (no «Antena Records») piedāvājām Latvijas tirgu, viņi mums – Lietuvas tirgu, bet ko var piedāvāt «Platforma»? Golfa laukumu rudenī!» klāsta vokālists un ģitārists Marka. Nav izslēgts, ka sadarbība ar pašmāju izdevējiem atjaunojas, taču tas, acīm redzot, nav tuvākās nākotnes jautājums. Rudenī anteniešu aizgādā tiks izdots arī DFE albuma angliskais variants, un tad tieši uz Lietuvu tiks vērstas galvenās grupas aktivitātes. «Ja reāli gribi izkapāties, tad tur (Lietuvā) arī jādzīvo,» prāto Marka, kamēr pārējie par to nav tik pārliecināti: naktsdzīve Viļņā esot pavisam slābana, klubu maz, cilvēki lielākoties dzīvojot pa «Chilli Pizza» un vietējiem lielveikaliem. «Iedomājies, tur visi cilvēki šķērso ielu pie zaļās gaismas!» simboliski nosaka ģitārists Reinis.

DFE debijas albumā «Zilais valis» bija apkopotas trīs gados tapušās dziesmas, bet jaunais garadarbs esot dzimis 268 dienās, kas tika pavadītas, «dziesmas sacerot, kaujoties un d****ties». Kā piebilda Reinis, «vispār albums tapa trīs dienās», taču «zušu» teikto jau nekad nevar ņemt nopietni. Bet albums ir, un tas ir fakts. «Kad bijām Radio SWH studijā, mums teica: eu, džeki, vai nav bišķiņ par smagu?!» atminas Marka. «Manuprāt, nav. Mēs vienkārši esam palikuši par gadu vecāki, bet vai tas kaut ko maina? To jūs dzirdēsiet!»

Albuma prezentācijas uzsvars tiks likts uz koncertu 8. maijā Sapņu fabrikā. Starp citu, tajā būs ļoti demokrātiskas albuma cenas – tikai divi lati (arī veikalā gan cena nepārsniegšot četrus latus), tātad nav vērts pat doties uz Latgalīti vai matricas meklējumos. Līdz ar «zušiem albumu mēģinās atklāt arī Artis Dvarions («R.A.P.»), Olga Rajecka (viņai droši vien tiks uzticēts piedziedāt slavenajā «Kad man vairs nebūs 16»), no Vācijas laikam tomēr neizdosies atdabūt Jenny May, toties būs «sešas pārlaimīgas meitenes ar akrobātiskām izvirtībām, varbūt pat peldkostīmos, bet labāk būtu bez tiem». Vēl būšot lācis no Vostokas «pretīgi gaiši zilā krāsā». Lācim nāksies aizstāt DFE iepriekšējo talismanu – piepūšamo meiteni Tiju, kas «neizturēja slodzi jau pirmajā sezonā – gāja bojā, pakļūstot zem slidas Ventspils Olimpiskā centra ledus hallē». Karsējdiriģenta lomā būs visu latvju paparaci ciltstēvs Juris Millers. «Mēs viņam piedāvājām žāvēt dvieļus un pienest ūdeni!» atdzīvojas arī bundzinieks Pauls. Paredzēta arī uzstāšanās Inčukalna vidusskolas orķestra diriģenta Viteļa Ķikusta vadībā – par to esot prasīts tikai pusotrs litrs šņabja.

Plānots, ka DFE spēlēs gan jaunās dziesmas, gan populārākos gabalus no iepriekšējā diska. Mūziķi piebilst, ka pirmajiem 500 biļešu īpašniekiem būs ekskluzīva iespēja apgūt 30 gadu kulinārā seksa pamatprincipus ar nosaukumu negantais kliņģeris. Par kāju iesildīšanu pirms koncerta rūpēsies dīdžejs Kaspars Zaviļeiskis. «Ar lielo koncertu vērsim maisam galu vaļā!» tā Reinis. «Ja kas nav skaidrs, prasiet Džūlijai. Kas ir Džūlija un kāpēc viņai kāds gribēja trāpīt? Uz šo jautājumu atbildi radīsiet Sapņu fabrikā!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu