«Līviem» pienācis gals

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

«Izskatās, ka mūsu attiecības ir sabojājušās,» tā noteic Virga, vaicāts par attiecībām ar Jāni Grodumu un rokgrupas «Līvi» nākotnes plāniem. Publiski nezināmu iemeslu dēļ Virga un Grodums kopā vairs nespēlē, līdz ar to kādreiz tik lielisko rokgrupu var uzskatīt par izjukušu.

Neviens prom nedzina

«Es gribēju pateikt to, ka grupa «Līvi» kā tāda vairs nepastāv. Ir daži grupas dalībnieki, kuri veic savas darbības atsevišķi. Ja kāds tos sauc par «Līviem», tad es to uzskatu par zaimošanu. Es spēlēju kopā ar Ivo Fominu viņa ansamblī, kur man viss simpatizē un patīk. Pagājušajā nedēļā mēs uzstājāmies klubā «Četri balti krekli». Pēc mums uzstājās Jānis Grodums ar grupu, kuru viņš nosauca par «Līviem». Varat piezvanīt un pajautāt, kā tas izklausījās. Es uzskatu, ka Jānis zaimo «Līvus», jo viņš viens pats nav «Līvi»,» teic Ainars Virga ārkārtīgi skumjā balsī.

«Vakara Ziņas» sazvanīja arī Jāni Grodumu, kurš apliecināja, ka Ainars Virga no grupas aizgājis. «Neviens viņu nedzina prom,» piebilst Grodums.

Kad jautājam par to, vai Ainaram pēdējā laikā nav bijušas kādas problēmas ar narkotikām, Grodums atbild, ka šo jautājumu viņš nekomentēs. Grodums nedod arī skaidrojumu par to, kura no grupām — tā, kurā ir Virga, vai tā, kurā spēlē Grodums — tagad ir tuvāka «Līviem», viņš vienīgi uzsver, ka sevi katrā ziņā uzskata par «līvu».

Lazdiņš: «Abi nodziedāja slikti!»

Maija sākumā grupa «Līvi», ko mēdz dēvēt par roka veterāniem, pamatīgi saplēsās, un viss beidzās ar to, ka klubā «Četri balti krekli» divus vakarus pēc kārtas uzstājās divi atšķirīgi grupas sastāvi, katrs gan pretendējot uz «Līvu» nosaukumu.

«Šī situācija ir pilnīgs murgs un vājprāts,» notikušo komentē kluba direktors Māris Lazdiņš, piebilstot, ka vienu vakaru uzstājies Jānis Grodums, bet nākamajā — Ainars Virga. «Patiesību sakot, Grodums, manuprāt, bija diezgan pamatīgi piedzēries. Arī Virga, šķiet, bija pamanījies apreibināties. Līdz ar to ne viens, ne otrs nenodziedāja labi. Ja situāciju nebūtu glābuši pārējie mūziķi, nezinu, kas tur būtu iznācis. Bet ambīcijas gan viņiem abiem ir diezgan baigas,» uzskata Māris, piebilstot, ka publika gan neko daudz neesot protestējusi, jo visi jau acīmredzot pieraduši, ka pēdējos gados «Līvu» sniegums ir tāds, kāds nu tas ir, jo rokgrupā, kopš no tās ir aizgājis Aivars Brīze, faktiski vairs nav solistu... Vēl kluba pārstāvis esot dzirdējis, ka abi mūziķi saplēsušies salīdzinoši nesen, un piebilst, ka pat nespēj iedomāties, kā šī situācija varētu atrisināties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu